SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk askerinden Kosova'ya bölgede eğitim desteği

Kosova Barış Gücü (KFOR) bünyesinde görev yapan Türk Temsil Heyeti Başkanlığı, Kosova Güvenlik Gücü askerlerine "Piyade Silahlarının Kullanımı ve Bakımı" konusunda 3 hafta eğitim verdi.

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2023 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2023 17:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türk askerinden Kosova'ya bölgede eğitim desteği

Kosova Barış Gücü (KFOR) bünyesinde görev yapan Türk Temsil Heyeti Başkanlığı, bölgedeki Kosova Güvenlik Gücü (FSK) askerlerine eğitim verdi. "Piyade Silahlarının Kullanımı ve Bakımı" isimli 3 hafta süren eğitimde askerlerin, farklı kalibrelerde çeşitli hafif ve ağır topçu silahlarının yanı sıra el bombalarının kullanımı ve bakımı konusunda uygulamalı bilgiler verildi.

FSK ASKERLERİ EĞİTİMLE BİRLİKTE PROFESYONELLİK KAZANDI

Kosova Güvenlik Gücü tarafından basınla paylaşılan bildiride, "Eğitimin uygulanması sırasında katılımcılar, teorik hazırlıkların yanı sıra eğitimde öğrendikleri her türlü silah kullanma ve belirli hedeflere atış yapma becerisini de sergilediler" ifadeleri kullanıldı. Bildiride, eğitimle birlikte FSK askerlerinin piyade silahlarının güvenli kullanımı konusunda profesyonellik ve yüksek düzeyde beceri kazandığı belirtildi. 

Kosova'nın kuzeyinde aylardır devam eden Sırbistan'ın güvenlik tehdidi neticesinde Türk askerleri Kosova'da görev yapıyor. Türk askeri, Kosova Güvenlik Gücü askerlerine çeşitli eğitimler veriyor. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.