SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk inşaat devine Rusya’da baskın

Rusya’da çok önemli projelere imza atan Türk inşaat devi Ronesans İnşaat’ın, Rusya’nın St. Petersburg şehrinde bulunan merkez ofisine, Rusya Federal Güvenlik Servisi baskın düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2017 10:14
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2017 10:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türk inşaat devine Rusya’da baskın

Türkiye’nin yurtdışında en büyük inşaat devlerinden biri olan ve birçok önemli projelere imza atan Ronesans İnşaat, Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) tarafından büyük bir suçlama ile karşı karşıya kaldı. St. Petersburg şehrinde bulunan merkez ofisine geçtiğimiz salı günü 12 Eylül tarihinde, baskın düzenleyerek, bilgisayar ve muhasebe kayıtlarına el konduğu Rus haber ajansı İnterfaks tarafından kamuoyuna duyuruldu.

100 MİLYAR RUBLE

Rusya Federal Güvenlik Servisi, Rönesans’a yönelik baskın ile ilgili kısa bir açıklama yayımladı. Açıklamada, “Operasyon Renaissance Construction şirketine yönelik Rusya Federasyonu Suç Yasası’nın 193’üncü maddesi uyarınca gerçekleştirilmiştir. Şirket muhtelif tarihlerde Rusya döviz yönetmeliğine aykırı davranarak, yurtdışına 100 milyar ruble (Yaklaşık 1,7 milyar dolar) transfer ettiği tahmin ediliyor. Aramalar açılacak davaya kanıt toplanması amacıyla yapılmıştır” ifadesi kullanıldı.

Türk şirketi iddiaları kabul etmezken, şirkete yakın kaynaklar ise baskının perde arkasında Rusya’da sık görülen ‘rakip ihbarı’ olayı olabileceğini ifade etti.

RÖNESANS’TAN AÇIKLAMA ‘BİZE YÖNELİK BİR SUÇLAMA YOK’

Konu ile ilgili bir Hürriyet’e de bir açıklama yapan Rönesans yetkilileri şunları şunları ifade etti:

Rusya’da yapılan genel bir inceleme kapsamında, şirketimizin St.Petersburg ofisinde de araştırma yapılmış olup, Rönesans’a yönelik herhangi bir suçlama olmadığı ifade edilmiştir. 1993 yılında Rusya’da kurulan ve bölgede 3 milyar dolar büyüklüğünde varlığa sahip olan şirketimiz, bugüne kadar Rusya Federasyonu’nun hukuk sistemine saygılı ve mevzuata uygun şekilde pek çok başarılı projeye imza atmıştır. Şirketimiz hakkında çıkan haberlerle ilgili herhangi bir dayanak yahut hukuksal zemin bulunmadığı görülmektedir. Şirketimiz, gelişmeleri yakından takip etmekte, Rusya ve diğer coğrafyalardaki bütün faaliyetlerini kesintisiz bir şekilde sürdürmektedir. Rönesans’ın kurumsal prensipleri ve şeffaflık ilkesi gereği, bu açıklamayı saygıyla bilgilerinize sunarız.”

 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.