SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye'de 25 Mart'ta tüm ışıklar sönecek

Doğal Hayatı Koruma Vakfının "Dünya Saati Etkinliği" kapsamında 25 Mart Cumartesi günü, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için ışıklar söndürülecek.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2023 18:45
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2023 22:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye'de 25 Mart'ta tüm ışıklar sönecek

Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) tarafından her yıl Mart ayının son cumartesi günü "Dünya Saati Etkinliği" çerçevesinde iklim krizi ve doğa kayıplarına dikkat çekmek için farkındalık uygulamaları yürütülüyor. WWF Türkiye'den yapılan yazılı açıklamaya göre Türkiye'yi yasa boğan 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için 25 Mart Cumartesi günü saat 20.30 ile 21.30 saatleri arasında tüm ışıklar kapatılacak. 

"6 ŞUBAT'TA ADETA ZAMAN DURDU"

Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) Türkiye Genel Müdürü Aslı Pasinli, bu yıl hayatını kaybedenlerin ardından çok büyük bir acı yaşandığını belirterek, "6 Şubat'ta adeta zaman durdu. Bir doğa olayı olan depremin afete dönüşmesinin yarattığı büyük tahribat ile ülkece yasa boğulduk. 16 yıldır dünyamızın geleceği için atılması gereken adımlara dikkati çekmek amacıyla bir saatliğine kapattığımız ışıkları, bu kez kayıplarımızı anmak için kapatacağız. Bu yıl Dünya Saati, bizim için ülke tarihimizin en sarsıcı depremlerinin kayıplarını anma saati" ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.