SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye Kırım’da Başkonsolosluk açmak istiyor

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2013 15:33
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2013 15:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye Kırım’da Başkonsolosluk açmak istiyor

Kırım Başbakanı Anatoliy Mogilyov, 17 Eylül’de Türkiye’nin Odesa Başkonsolosu Nur Sağman’ı ağırladı. Nur Sağman, Türkiye’nin Kırım’da başkonsolosluk açmak istediğini söyledi.

Kırım Başbakanı Anatoliy Mogilyov, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığına (TİKA) ortak projelerin gerçekleştirilmesi için yapmış olduğu yardımlar için teşekkür ederek Nur Sağman’ı Yalta’da düzenlenecek olan 4. Uluslararası Karadeniz Ekonomik Forumu’na davet etti.

Türkiye’nin Odesa Başkonsolosu Nur Sağman, forum daveti için teşekkür etti ve Türkiye’nin Ukrayna ve Kırım’la yoğun işbirliğinden yana olduğunu belirterek “Ukrayna ve Türkiye iki dost ülke ve komşulardır, ayrıca stratejik ortaklardır. Kırım’la da dahil olmak üzere ilişkilerimiz sürekli olarak gelişmektedir. Biz Kırım’ı Türkiye ile Ukrayna arasında ticaret, ekonomi ve yatırım köprüsü olarak görüyoruz. Kırım’ın büyük bir potansiyeli var ve Kırım Karadeniz bölgesinde ekonomik temeldir. Bu nedenle biz ortak projelerin gerçekleştirilmesine büyük önem veriyoruz. Ticari ve ekonomik ilişkilerimizi daha da yoğun bir biçimde geliştirmek istiyoruz” dedi.

Nur Sağman, Türkiye Cumhuriyeti’nin Akmescit’te Başkonsolosluk açma konusu incelenmekte olduğunu kaydetti. Nur Sağman, “Türkiye, Akmescit’te Başkonsolosluk açmak istiyor. İlişkilerimizin dinamik şekilde geliştiği bir dönemde konsolos olarak atandığım için şanslıyım. Bu sürecin devam etmesi için elimden geleni yapacağıma söz veriyorum. Bunun dışında Kırım Özerk Cumhuriyeti’ne bize gösterdiği yardım ve destek için teşekkür etmek istiyorum” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.