SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye yerel yöneticileri seçmek için sandık başında

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, 5 yıl boyunca görev yapacak olan yerel yöneticileri seçmek için bugün oy kullanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2024 10:35
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2024 11:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye yerel yöneticileri seçmek için sandık başında

Türkiye'de 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticilerin seçildiği 31 Mart 2024 seçimi başladı. Türkiye Cumhuriyeti devleti vatandaşları, 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtarlarını belirleyecek. Ayrıca il genel meclisi üyeliği, belediye meclis üyeliği seçimleri de yapılacak.

61 MİLYON 441 BİN 882 SEÇMEN OY KULLANACAK

Seçimlere 34 siyasi parti katılırken,  61 milyon 441 bin 882 seçmen oy kullanacak. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararına göre, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis'te oy verme işlemi saat 16.00'da sona erecek. Diğer 49 ile ise vatandaşlar saat 17.00'ye kadar oylarını kullanabilecek.

PUSULALAR TEK ZARFA

Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van'daki seçmenler, "büyükşehir belediye başkanı", "belediye başkanı", "belediye meclis üyeliği" ile "muhtarlık ve ihtiyar heyeti" için oy verecek.

Büyükşehir olmayan illerde ise "il genel meclisi üyeliği", "belediye başkanı", "belediye meclis üyeliği" ve "muhtarlık ve ihtiyar heyeti" için oy verilecek. Köylerde ise "il genel meclisi üyeliği" ile "muhtarlık ve ihtiyar meclisi" için oy atılacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.