SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkmenistan’dan Tacikistan’a 500 bin dolarlık kış yardımı

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2010 09:38
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2010 09:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkmenistan’dan Tacikistan’a 500 bin dolarlık kış yardımı
Türkmenistan, Tacikistan’a en az 500 bin dolar değerinde çocuk giysisi ve dizel yakıtı yardımı yapmayı kararlaştırdı.
Türkmenistan Haber Ajansının verdiği habere göre Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguli Berdimuhammedov, ülkenin Tekstil Sanayi Bakanlığı ve Türkmenbaşı Rafinerileri Kompleksine Tacikistan Cumhuriyetine ağır kış koşullarıyla mücadele için karşılıksız olarak giysi ve dizel yakıt yardımı yapma talimatı verdi.
Açıklamada “Yardım Türkmenistan ve Tacikistan Cumhuriyeti arasındaki iyi komşuluk ilişkilerin pekiştirmek, bundan sonraki gelişmesini sağlamak ve aynı zamanda ülkede yaşanan aşırı dondurucu soğuklar ve anormal ağır hava şartlarının yol açtığı olumsuzluklarla mücadele etmek amacı ile atalarımızın gönül yüceliği ve insanlık prensipleri içinde yapılmıştır” denildi.
Türkmenistan liderinin söz konusu iyi niyet göstergesinin, Türkmenistan devletinin iyi komşuluk ve yardımlaşma geleneklerine bağlı olduğunu açıkça bir kez daha göstereceğine ve iki komşu ülkenin halklarının arasındaki alışılagelmiş dostluk ve kardeşlik ilişkileri pekiştireceğine dikkat çekildi.
Rıdvan Calilov
QHA
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.