SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkmenistan, İsrail büyükelçisini ''Mossad ajanı'' olduğu gerekçesiyle kabul etmedi

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2011 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2011 15:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkmenistan, İsrail büyükelçisini ''Mossad ajanı'' olduğu gerekçesiyle kabul etmedi
TEL AVİV (A.A) - Haaretz gazetesi, Türkmenistan'ın, ikinci kez İsrail'in bu ülke için belirlediği büyükelçiyi "Mossad ajanı" olduğu gerekçesiyle kabul etmediğini duyurdu.
     Gazetenin haberinde, Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı'nın, geçtiğimiz günlerde İsrail tarafını bilgilendirerek, 2010 yılı Ağustos ayında atanan Haim Koren'in güven mektubunu kabul etmeyeceğini bildirdiği kaydedildi.
     Buna gerekçe olarak, Koren'in, Ulusal Güvenlik Akademisi'nde 3 yıl süreyle okutman olarak çalışması gösteriliyor.
     İsrail Dışişleri'nden bir kaynak, Türkmen hükümetinin, bu durum nedeniyle Koren'i diplomattan çok bir Mossad ajanı olduğunun kanıtı olarak gördüğünü; bu akademinin bir istihbarat değil, eğitim kurumu olduğunu, ancak bu konuda Türkmen yetkililerini ikna edemediklerini söyledi.
     Habere göre, bir Türkmen yetkili, İsrailli muhataplarına "Biz sizden ikili ilişkilerle uğraşmak için bir büyükelçi göndermenizi istiyoruz, yoksa İran konusunda istihbarat toplayacak bir casus değil" dedi.
     Türkmenistan'ın 2009 yılında, ilk aday büyükelçi olan Reuven Daniel'in güven mektubunu da daha önce Mossad'da görev yaptığı gerekçesiyle kabul etmediği belirtiliyor.

AA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.