SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üçlü temas grubunun toplantısı Minsk’te yapılabilir

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2014 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2014 11:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Üçlü temas grubunun toplantısı Minsk’te yapılabilir

Donbass bölgesinde durumun çözülmesi için Ukrayna, Rusya Federasyonu ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın (AGİT) temsilcilerinden oluşan uç taraflı temas grubunun toplantısı 31 Temmuz tarihinde Minsk’te yapılabilir.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Basın Servisi, Petro Poroşenko’nun, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko’ya, Ukrayna’nın ikinci Cumhurbaşkanı Leonid Kuçma, Rusya’nın Ukrayna Büyükelçisi Mihail Zurabov ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) temsilcisinin katılacağı uç taraflı temas grubu toplantısının 31 Temmuz tarihinde Minsk’te yapılması konusunda yardım etmesi talebiyle başvurduğunu açıkladı.

Petro Poroşenko, temas grubu toplantısında, teröristlerin rehin tuttuğu tüm insanların serbest bırakılması ve Malezya Havayollarına ait uçağın düşürüldüğü bölgeye uluslararası uzmanların erişiminin sağlanması konularının ele alınmasının planladığını belirti.

Petro Poroşenko, rehinelerin arasında tıbbi yardıma ihtiyaç duyan yaralıların olması sebebiyle onların serbest bırakılması sorununun hızlı şekilde çözülmesi gerektiğini kaydetti.

Aleksand Lukaşenko, Poroşenko’nun teklifini kabul etti

Belarus Cumhurbaşkanı Basın Servisi, 29 Temmuz tarihinde Aleksandr Lukaşenko’nun Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’yla telefon görüşmesi yaptığını ve görüşme sırasında birçok güncel konu ele alındığını açıkladı.

Basın Servisi’nin açıklamasında, “Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, ülkedeki krizin çözülmesi için üç taraflı temas grubun toplantısının yapılması için Belarus’un görüşme alanı olarak kullanılması talebiyle Aleksandr Lukoşenko’ya başvurdu. Aleksandr Lukaşenko, söz konusu girişimi kabul etti” denildi.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.