SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ukrayna, Avrupa'dan mülteci konusunda destek istedi

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2014 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2014 12:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna, Avrupa'dan mülteci konusunda destek istedi

Avrupa Konseyi’ne ziyaret gerçekleştiren Ukrayna Başbakan Yardımcısı Vladimir Groysman, Avrupa Konseyi İnsan Hakları komiseri Nils Muižnieks ile yaptığı görüşme sırasında zorunlu göçmenlerin sorunlarını çözmek için destek istedi.

Bakanlar Kurulu'nun Halkla İlişkiler Bölümü, Groysman’ın, zorunlu göçmenlerin ihtiyaçlarını karşılamak için hükümetin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdiğini bildirdi.

Vladimir Groysman, terörle mücadele operasyonunun düzenlendiği bölgelerden Ukrayna’nın başka yerlerine giden insanların kayıt işlemlerinin çözüldüğünü, böylece göçmenlerin taşındığı bölgede kaydın alabileceğini ve ilgili tüm haklara sahip olabileceğini anlattı.

Groysman ayrıca, migrants.gov.ua sitesini tanıttı. Ülke içi göçmenler için özel hazırlanan bu site, konaklama yerleri hakkında bilgi içeriyor. Sitede, ülke içi göçmenler ile ilgilenen enformasyon merkezleri ve bölge idarelerinin irtibat bilgileri de var.

Ukrayna hükümetinin çalışmalarını olumlu karşılayan Nils Muižnieks, söz konusu sorunların çözümünde destek sağlayacaklarını belirtti.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.