SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna’dan Rus şirketlerine yaptırım

Ukrayna Ekonomi Kalkınma Bakanlığı, bir takım Rus mineral gübre üreticilerinin, Ukrayna'ya kimyasal ürün tedarikini kısıtladı.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2017 09:17
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2017 09:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna’dan Rus şirketlerine yaptırım

Ukrayna Ekonomi Kalkınma Bakanlığı, İsviçre kimya şirketi olan  “EuroChem” grubuna bağlı bir takım şirketlere ve Rus mineral gübre tedarikçilerine karşı yaptırım uyguladı.



 



19 Eylül’de Ukrayna Ekonomi Kalkınma Bakanlığı tarafından yayınlanan karara göre, yaptırımlar İsviçre kimya şirketi “EuroChem” grubuna bağlı olan “Agrocenter EuroChem-Krasnodar”, “Agrocenter EuroChem-Nevinnomıssk”, Agrocenter EuroChem-Volgograd”, “Agrocenter EuroChem-Orel”,”EuroChem Trading Rus”, “Nevinnomyssky Azot”, “MCC EuroChem”, “Novomoskovskiy Azot” şirketlerine karşı uygulandı.



 



Bunun dışında yaptırımlar listesine  “Gaktika”, “Rusagrohim”, “Bosnis”, “Agrohimuniversal”, “Agrotsentr-Belgorod”, “Agrohimtsentr-Tambov”, “Ryazanagrohim”, “Yugagrohim”, “Zarayskaya Selhozhimiya”, “Agrarnik”, “Tselinshagrohimservis”, “Yug-Biznespartner”, “Agrohimuniversal”, “Tandem”, “Agrohimiya”, “Çiftlik Destek Toplumu”, “Balttreydhim” isimli mineral gübre üreticileri de dahil edildi.



 



 158082



 



 



Bakanlıktan gelen açıklamada, “Söz konusu şirketlerin, Ukrayna’nın geçici olarak kontrol etmediği Donetsk ve Lugansk bölgelerinin topraklarına gümrük kontrolü olmadan, hükümet tarafından Rusya-Ukrayna sınırında yasaklanmış kontrol noktalarından Azot gübresini (amonyum nitrat) tedarik ettiği tespit edildi.” denildi.



 



Bakanlık, söz konusu şirketlerin, Rusya yanlısı teröristler tarafından yasa dışı oluşturulmuş sözde Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetlerine gümrük işlemleri için ödenen paraların, yasa dışı silahlı grupların finansmanı için harcandığını ifade etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.