SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı’ndan Rusya’ya protesto notası

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in işgal edilen Kırım’a ziyaret gerçekleştirdiği nedeniyle Rusya Dışişleri Bakanlığı’na protesto notası gönderdi.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2015 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2015 12:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Dışişleri Bakanlığı’ndan Rusya’ya protesto notası

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in izin almadan 2 Aralık tarihinde işgal edilen Kırım’a ziyaret gerçekleştirdiği vesilesiyle protesto bildirdi.
 
Ukrayna Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “benzer ziyaretleri durdurma ve Rusya yönetiminin Ukrayna mevzuatı ve uluslararası normları gösterişli şekilde görmezden gelmesinin nedenlerini açıklama talebini içeren” protesto notasının Rusya Dışişleri Bakanlığı’na gönderildiği kaydedildi.
 
Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Sivastopol’ün Ukrayna’nın ayrılmaz parçası olduğu belirten Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, şöyle devam etti: “Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Sivastopol’ün uluslararası düzeyde kabul edilen sınırları içinde Ukrayna’nın ayrılmaz parçası olduğu ve öyle kalacağını bir kez daha vurguluyoruz. Bu, Rusya’nın davranışını gerektiği şekilde değerlendiren ve uygun sınırlayıcı önlemler almaya devam eden tüm dünya tarafından kabul ediliyor.”
 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin 2 Aralık akşam saatlerinde işgal altındaki Kırım Özerk Cumhuriyeti'ne geldi. Putin’in Kırım'daki elektrik krizine çare olması beklenen Rusya’dan işgal edilen Kırım’a elektrik sağlayacak hattın ilk ayağının açılış törenine katıldığı bildirildi.
 
Herson bölgesinde işgal edilen Kırım’a elektrik sağlayan her 4 hatta da elektrik direklerinin patlatılması nedeniyle 22 Kasım tarihinde Kırım’a elektrik sağlanması durduruldu. Kırım’a elektrik sağlanmaması nedeniyle işgal edilen yarımadada acil durum ilan edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.