SON DAKİKA
Hava Durumu

“Ukrayna Güvenlik Konseyi’nin Kırım stratejisi birkaç ayda hazırlanacak”

Bahse konu stratejide, geçici olarak Rusya tarafından işgal edilen Kırım ile ilgili tüm konuların dikkate alınacağı ve Kırım'ın kurtarılması için bir yol haritası hazırlanacağı ifade ediliyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2015 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2015 14:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
“Ukrayna Güvenlik Konseyi’nin Kırım stratejisi birkaç ayda hazırlanacak”

Siyaset bilimci Taras Berezovets, Ukrayna Güvenlik ve Savunma Konseyi’nin Kırım stratejisinin birkaç ay içinde hazır olacağını bildirdi.
 
QHA muhabirinin bildirdiğine göre, Kiev’de 18 Aralık tarihinde düzenlenen “Free Crimea Projesi Çalışmasının 1. Yılı” adlı basın toplantısında konuşan Taras Berezovets, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ile yaptığı görüşmede, Cumhurbaşkanı’nın kendisinin, stratejinin hazırlanmasına etkin olarak katılacağı vaadinde bulunduğunu anlattı. Berezovets, strateji belgesinin metnini basın toplantısına katılan uzmanlar ile birlikte ele aldı.
 
Narodniy Front (Halk Cephesi) Partisi’nden milletvekili Georgiy Logvinskiy, “Birçok husus henüz açıklanmadı. Her gün, Ukrayna sınırları dışına çıkarılan ve Almanya, İsveç, İsviçre gibi ülkelerin müzelerinde sergilenen Kırım’ın kültürel değerleri, müze eşyaları gibi yeni gündem maddeleri ortaya çıkıyor. Eğitim alanında sorunlar var, kuşkusuz bu alanda da stratejimiz 
net olmalı. İşgalci yönetimin verdiği diplomaları kabul ediyor muyuz etmiyor muyuz? Hangi davranışımız, insan ve vatandaş haklarının ihlal edilmesine neden oluyor, hangi davranışımızla  yasadışı olarak kurulan üniversiteleri fiilen kabul ediyoruz?” diye kaydetti.

Stratejide değinilmesi gereken sorunların çok olmasına rağmen tümünü kompleks bir biçimde ele alınması gerektiği fikrini paylaşan Logvinskiy, “Strateji, hangi eylemde bulunabileceğimiz, onlara nasıl bir tepki gelebileceği ve cevaben vereceğimiz tepki çerçevesinde riskleri nasıl en aza indirebileceğimize dayanmalı. Örneğin, kömür alanındaki bağımsızlığımızın bu kadar olduğunu, bu ürünü Afrika, İsrail veya başka bir ülkeden alabileceğimizi anlamamız gerekiyor. Bu şekilde tüm konularda nasıl harekt edeceğimize dair bir yol haritamız olmalı” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.