SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna istihbaratı açıkladı: Moskova saldırısı Putin'in planı mı?

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Müdürlüğünün Rusya'da gerçekleşen saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in emriyle Rus özel servisleri tarafından planlanmış kasıtlı bir provokasyon" ifadelerine yer verildi.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2024 11:36
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2024 11:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna istihbaratı açıkladı: Moskova saldırısı Putin'in planı mı?

Terör örgütü DEAŞ tarafından 22 Mart 2024 tarihinde Rusya'nın başkenti Moskova'daki "Crocus City Hall" adlı konser salonuna düzenlenen saldırıda çok sayıda sivil hayatını kaybetti. Saldırı sonrasında Rusya tarafından hedef gösterilerek gözlerin çevrildiği Ukrayna tarafı ise, olayla bir ilgilerinin olmadığını belirterek saldırının Rusya Devlet Başkanı Putin'in emriyle planlanan kasıtlı bir eylem olduğunu öne sürdü.

UKRAYNA İSTİHBARATI: PUTİN'İN İŞLEDİĞİ BİR BAŞKA SUÇ

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Müdürlüğü tarafından saldırının akabinde gerçekleştirilen açıklamada, söz konusu olayın "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in emriyle Rus özel servisleri tarafından planlanmış ve kasıtlı bir provokasyon" olduğu iddia edildi. Açıklamada, olayın Ukrayna'ya yönelik daha şiddetli saldırıları meşrulaştırma amacı taşıdığı öne sürülerek, "Moskova'daki terör saldırısının Putin'in kendi iktidarını sürdürmek için işlediği bir başka suç olduğu tüm dünya tarafından aşikardır" denildi.

ÖLÜ SAYISI GİDEREK ARTIYOR

Rusya Soruşturma Komitesi olayla ilgili soruşturma başlatırken en az 83 kişinin saldırı sırasında öldüğünü duyurdu. Öte yandan Rusya Sağlık Bakanı Mihail Muraşko, saldırı sırasında toplam 115 kişinin hastanelerde tedavi alında bulunduğunu belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.