SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Parlamentosu oturumu kavga yüzünden yarıda kaldı

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk’un konuşması kavgaya neden oldu.

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2015 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2015 15:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Parlamentosu oturumu kavga yüzünden yarıda kaldı

QHA muhabirin verdiği bilgilere göre, Ukrayna Parlamentosu’ndaki kavgaya Başbakanın ‘Petro Poroşenko Partisi’ temsilcisine yaptığı gönderme neden oldu.

Başbakan, “Ukrayna’da enerji durumuyla ilgili raporu Enerji Bakanı Vladimir Demçişin’den  istenmeli, Başbakandan değil. Lakin Demçişin, ‘Petro  Poroşenko Partisi’ üyesi” dedi. Buna tepki olarak meclisvekilli Oleg Barna, Başbakana bir demet çiçek verdi ve kürsüden önce itmeye sonra da kucağına alarak indirmeye çalıştı. ‘Narodnıy Front’ (Halk Cephesi) üyeleri Başbakan Yatsenyuk’un imdadına yetişti. Bu arada da kavga çıktı, “İstifa!” diye bağıranlar oldu.

Daha ılımlı görüşlü milletvekilleri, bu davranışların halkın temsilcilerine hiç yakışmadığını altını çizerek, Rusya medyasının eline malzeme verildiğini söylediler. Kavgadan sonra Başbakan Yatsenyuk kinayeli bir ifade ile karşılama için teşekkür ettikten sonra Bakanlarla birlikte parlamentoyu terk etti.

Böylece Ukrayna Başbakanın son sene içinde hükümet çalışmaları ile ilgili verdiği raporun sunumu sona erdi.

Milletvekili Oleg Barna’nın davranışı Ukraynalıların dikkatinden kaçmadı. Çoğu sosyal medya kulanıcısı davranış hakkında negatif tepkiler gösterirken, olayı komik bulanlar da oldu.

Hatta, Ukraynalılar, milletvekillerin davranışlar ve Yatsenyuk’un sakin tavrı ile dalga geçen bir klip dahi yayınladılar.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.