SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ukrayna Parlamentosuna hiç uğramayan 13 milletvekili tespit edildi

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2011 13:57
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2011 13:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Parlamentosuna hiç uğramayan 13 milletvekili tespit edildi
KİEV, 20.10.2011 (QHA) –  Şeffaf Demokrasi adlı sivil tolum kuruluşu ile Ukrainski Novını haber ajansın yaptığı araştırma sonucunda 13 milletvekilinin Ukrayna Parlamentosu toplantılarına hiç katılmadıkları ortaya kondu.  
Ukrayna Parlamentosunun, bu yılın 1 Şubat ile 8 Temmuz tarihleri arasında 60 toplantısı gerçekleşti. Yapılan araştırmaya göre Ukrayna Parlamentosu Bölgeler Partisi grubundan 11 milletvekili (Rinat Ahmetov, İgor Gumenyuk, Vladimir Zubik, Sergey Kiy, Pavel Klimets, Aleksandr Lesçinskiy, Vladimir Maltsev, Sergey Momot, Andrey Orlov, Vasiliy Stelmaşenko, Yuriy Çertkov) ve Yuliya Timoşenko’nun Atavatan Partisi grubundan iki milletvekili (Garegin Arutyunov ve Konstantin Jevago) Ukrayna Parlamentosunda gerçekleşen toplantıların hiçbirine katılmadı.
Ukrayna Parlamentosu Başkan Yardımcısı Adam Martınyuk, Bölgeler Partisi grubunun 14 milletvekili, Anatoliy Gorbalik, Vitaliy Zabolotskiy, Yuriy Karakay, Aleksandr Kiriçok, Vasiliy Kiselyov, Aleksandr Kozub, Pavel Korj, Sergey Mayboroda, Grigoriy Mankovski, Eduard Pavlenko, Dmitriy Pritıka, Dmitriy Reva, Gennadiy Samofalov ve Mihail Çeçetov, Halk Partisi grubunun beş milletvekili, Katerina Vasçuk, Vladimir Gerasimçuk, Nikolay Derkaç, Nikolay Rudçenko ve grubun başkanı İgor Şarov, Timoşenko’nun Atavatan Partisi grubun dört milletvekili – Valeriy Krayniy, Stepan Kurpil, Yuriy Prokopçuk ve Aleksandr Ryabeka,  Gelecek İçin Reform grubunun dört milletvekili Aleksandr Bucerak, Oleg Geyman, Yuriy Krık, Nikolay Trayduk, NU-NS parti grubunun üç milletvekili – Yaroslav Kendzor, Ruslan Knyazeviç,  Anatoliy Matviyenko ve Ukrayna Komünist Partisi’nden iki  milletvekili Vladimir Danilenko, Valentin Matveyev gibi 33 milletvekili parlamentonun tüm toplantılarına katıldıkları kaydedildi.  
Parlamento toplantılarına sadece mazeretleri nedeniyle, örneğin sağlık durumu, tatil ve ailevi nedenlerden katılmayan 12 milletvekilinin olduğu tespit edildi. Bunların arasında Ukrayna Parlamento Başkanı Vladimir Litvin ve Ukrayna Parlamento Başkan Yardımcısı  Nikolay Tomenko da yer alıyor.
Eski Başbakan Yuliya Timoşenko’nun Atavatan Partisi milletvekili Viktor Şvets ve Natalya Korolevska, Bölgeler Partisi grubu milletvekili Grigoriy Koletnik ve Sergey Kivalov en verimli çalışan parlamenterler oldular. Bu süre zarfında Viktor Şvets tarafından geliştirilen 49, Natalya Korolevska’nın 27,  Grigoriy Koletnik ve Sergey Kivalov’un hazırladığı 24 yasa yürürlüğe girdi.
NU-NS partisi grubun milletvekili Yuriy Karmazın, 581 kez genel kurulda konuşarak parlamentonun en aktif iştirakçilerden biri oldu. Onu 142 kez ile Timoşenko’nun Atavatan Partisi grubun milletvekili Vladimir Yavorivskiy ve 132 kez ile Halk Partisi milletvekili Oleg Zarubinskiy takip etti.

QHA
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.