SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ukrayna: “Rusya her an saldırabilir”

İşgal edilen Kırım’da bugün, 7 Ağustos’ta tespit edilen askeri hareketliliğin yeni bir işgal hamlesinin başlangıcı olabileceği düşünülüyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2016 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2016 17:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna: “Rusya her an saldırabilir”

Ukrayna Rus ordusunun her an saldırabileceğini varsayıyor.

Bugün, 7 Ağustos, Pazar günü Kiev’de düzenlenen basın toplantısında konuşan Ukrayna Devlet Başkanlığı Terörle Mücadele Sözcüsü Andrey Lısenko, Rusya ile çatışmanın olası tırmanışı hakkında sorulan soruya cevap verirken, “Her an bekliyoruz” ifadesini kullandı.

Terörle Mücadele güçlerinin düşmanın güçlerinin ve teçhizatının en yoğunlaştığı yerleri gözetlediğini ve olası saldırı için hazırlıklar yaptığını belirtirken, “Kırım’ın kuzeyinde de Rus askeri güçleri hareketlendi. Bugün Rus tarafı kontrol noktalarındaki geçiş durdurmuştu. Yani işgalciler kendi manevralarını gerçekleştiriyor, biz de onların her an saldırıya geçebileceklerini anlamalıyız” diye konuştu.

Bugün 7 Ağustos saat 07.00 itibaren Rusya, Ukrayna’nın ana kısmı ile işgal edilen Kırım’ın sınırında bulunan Çongar, Kalançak ve Çaplınka kontrol noktalarından geçişi durdurmuştu.

Daha önce Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın Kırım Tatarlarından Sorumlu Yetkilisi, Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Rusya’nın işgal ettiği Kırım’da askeri gücünü arttırmaya devam ettiğini ifade etmişti.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.