SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukraynalı meyve, sebze ve ekmeği Şubat ayında zamlı yiyecek

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2008 13:11
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2008 13:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukraynalı meyve, sebze ve ekmeği Şubat ayında zamlı yiyecek
Economic-ua.com sitesinin haberine göre Ukrayna’da Şubat ayında sebze fiyatları 1- 1,5 grivna, meyveler 0,5- 2 grivna kadar artacak, ekmek 10 kopeyka, bitki yağın fiyatları ise 10- 15 kopeyka kadar artabilir. Süt ürünleri, tavuk, yumurta ve şeker fiyatları sabit kalacak, yakıt fiyatları ise ya 5- 15 kopeyka kadar artış ya da 5- 25 kopeyka düşebilir. Ocak ayında son yılların rekorunu lahana, havuç, kırmızı pancar ve soğan fiyatları kırarak sabit kaldı. Sadece patatesin fiyatları 50 kopeyka kadar arttı. Şubat ayında ise daha 50 kopeyka kadar artacağı bekleniyor.

“Sebze ve meyveler” projesinin yöneticisi Andrey Yarmak, “Şubat ayında lahana, havuçve kırmızı pancarın fiyatları %25 artacağı bekleniyor. Patatesin fiyatı ise 20 kopeyka civarında artacağı bekleniyor, çünkü bu yıl toplanan patates miktarı büyük ve iyi koşullarda muhafaza ediliyor” dedi. Etin fiyatı Ocak ayında düşmediğini söyleyen Yarmak, "Domuz butu ve domuz boynunun kilosu için 30- 36 grivna, domuz köftesinin kilosu için ise 35- 42 grivna isteniliyor. Ukrayna Et Birliği Yöneticisi Vladimir Popov, büyük baş hayvan ve domuzun sayısı azaldığı, canlı hayvanın fiyatı kilo başına 10- 11,5 ve 9- 10 grivna arttığından etin gelecek ay 1- 2 grivna kadar artacağını düşünüyor. Tütsülenmiş peynir ve salamın fiyatları 5 grivna kadar artacak.

Pazar uzmanları, Şubat ayında süt ürünleri fiyatların artmayacağını söylüyor. Tavuk yıl başından bu yana 1 grivna, yumurtaların fiyatı ise aynı kaldı. Ukrayna Kanatlı Hayvan Yetiştirme Birliği Başkanı Aleksander Bakumenko, “Üreticiler tavuk ve yumurta fiyatlarını 50- 60 kopeyka kadar düşürdü”

Çeviri: Lilya Emiruseinova
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.