SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YANUKOVİÇ: YUŞÇENKO’SUZ DA BAŞBAKAN OLACAĞIM

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2006 18:40
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2006 18:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
YANUKOVİÇ: YUŞÇENKO’SUZ DA BAŞBAKAN OLACAĞIM
Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yuşçenko 15 gün içinde, “Partiya Regionov” lideri Viktor Yanukoviç’in başbakan adayı olarak tayin eden kararnameyi imzalayarak Verkhovna Rada’ya göndermezse, bunu Verkhovna Rada yapacaktır.
Bunun hakkında “Partiaya regionov” lideri Viktor Yanukoviç gazetecilere söyledi.
Viktor Yanukoviç “Verkhovna Rada’nın kabul ettiği kararnameyi imzalamak Ukrayna Cumhurbaşkanının anayasal yükümlülüğüdür. Bu yükümlülük yerine getirilmezse, prosedür Verkhovna Rada’da devam edecektir. Ve kararnameyi Ukrayna Verkhovna Rada Başkanı imzalayacak, Verkhovna Rada da Ukrayna Başbakanını tayin edecektir” dedi.
11 Temmuz’da Aleksandr Moroz, resmi olarak Verkhovna Rada’nın kabul ettiği ve Viktor Yanukoviç’i Ukrayna Başbakanı adayı olarak tayin eden kararnameyi imzaladı ve Ukrayna Cumhurbaşkanına gönderdi.
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.