SON DAKİKA
Hava Durumu

Yatsenyuk Kırım Tatarların sorunlarını görüşmek üzere Kırımoğlu’nu Kiev’e davet etti

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2008 10:46
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2008 10:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Yatsenyuk Kırım Tatarların sorunlarını görüşmek üzere Kırımoğlu’nu Kiev’e davet etti
Ukrayna Verhovna Radası (Parlamentosu) Başkanı Arseniy Yatsenyuk, gelecek hafta Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nu Kırım Tatarların temel sorunlarını görüşmek üzere Kiev’e davet etti.

KTMM İkinci Başkan Yardımcısı Remzi İlyasov, 30 Ocak sabahı KTMM Başkanı Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, KTMM Birinci ve İkinci Başkan Yardımcıları Refat Çubarov ve Remzi İlyasov, Kırım Verhovnaya Radası Başkanı Anatoli Gritsenko, Kırım Bakanlar Kurulu Başkanı Viktor Plakida, Ukrayna İstihbarat Servisi Kırım Şubesi Başkanı V. Pşeniçnı, Kırım Emniyet Müdürü N. İlyiçev, Kırım Halklararası İlişkiler ve Sürgünedilen Vatandaşları Yerleştirme Komitesi Başkanı N. Golubev ve Akmescit Belediye Başkanı Gennadi Babenko’nun katıldığı kurumlar arası toplantı yapıldığını bildirdi. Toplantıda Kırım Tatar mahallelerinde bayındırlık problemleri görüşüldü. KTMM, Anatoli Gritsenko için Kırım Tatarların temel sorunları hakkında bilgi hazırladı. İlyasov’un sözlerine göre sürgün edilen vatandaşların statüsü, toprak sorunları, Akmescit Merkez Camii, II Katerina heykeli, sürgün edilen vatandaşları yerleştirme programının finanse edilmesi ile ilgili mesele soruldu.

Toplantıdan sonra Arseniy Yatsenyuk, M. Kırımoğlu ile özel görüşme yaparak söz konusu problemleri görüşüp çözüm üretmek üzere Kiev’e davet etti. İlyasov’un sözlerine göre Kırımoğlu ile birlikte yardımcıları Refat Çubarov ve Remzi İlyasov’un da Kiev’ gitmesi bekleniyor.

Haber: Nadire Umerova

Çeviri: Lilya Emiruseinova
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.