SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD adası Guam'da nükleer saldırı için broşür dağıtıldı

Kuzey Kore’nin Ağustos ortasında vurma hazırlığı yaptığı ABD’nin Pasifik’teki Guam adasına, tedbir için broşürler dağıtıldı.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2017 12:14
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2017 12:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD adası Guam'da nükleer saldırı için broşür dağıtıldı

Füze saldırısı beklentisinin yaşandığı Guam Adası’nda uyarı broşürleri dağıtıldı. Ada sakinlerine herhangi bir saldırı durumunda neler yapmaları gerektiği anlatıldı.

İLK YARDIM ÇANTASI HAZIRLAYIN

'Yaklaşan Füze Tehdidine Hazırlık' başlığı ile dağıtılan broşürde, bir füze saldırısı durumunda beton bir binada, mümkünse yeraltında, saklanmaları ve aksi söylenene kadar oradan çıkmamaları istendi. Rehberde ayrıca ada sakinlerinden, bir ilk yardım çantası oluşturmaları ve sakin kalmaları da isteniyor.

IŞIĞA YA DA ALEV TOPUNA BAKMAYIN

Guam Sivil Savunma Ofisi tarafından dağıtılan bildiride, füze saldırısına dışarda yakalananların yere yatıp kafalarını korumaları gerektiği belirtilirken, "Işığa ya da alev topuna bakmayın. Bu sizi kör edebilir" ifadeleri yer alıyor.

NÜKLEER SALDIRI DURUMUNDA...

Bildiride nükleer saldırı durumunda ada sakinlerinin vücutlarındaki radyoaktif maddeyi atması için bol su ve sabunla yıkanmaları ancak vücutlarını kazımamaları ve ovmamaları gerektiği belirtiliyor.

Yapılan bu uyarılara rağmen ada sakinleri tatillerine devam ediyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.