SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD Büyükelçisi “ABD, Malezya uçağını kimin düşürdüğünü biliyor”

ABD’nin Rusya Büyükelçisi, ülkesinin Hollanda’nın 17 Temmuz 2014'te Ukrayna hava sahasında düşürülen Malezya Havayolları MH17 uçağı ile ilgili yürüttüğü soruşturmanın sonuçlarına güvendiğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2017 21:29
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2017 21:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD Büyükelçisi “ABD, Malezya uçağını kimin düşürdüğünü biliyor”

Hollanda’nın soruşturma sonuçları, 17 Temmuz 2014 yılında Ukrayna hava sahasında düşürülen Malezya Havayolları'na ait MH17 uçağının Rusya yanlısı ayrılıkçıların işgal ettiği topraklardan BUK füzesiyle vurulduğuna işaret ediyor.



“Eho Moskvı” radyosunda konuşan ABD’nin Rusya Büyükelçisi John Tefft, söz konusu soruşturma sonuçlarına güvenmek için ülkesinin yeterince gerekçeye sahip olduğunu belirtti. Amerikan gizli servislerinin kaynaklarını gizli tutmak adına dava ile ilgili ellerindeki kanıtları ve tanıkları açıklamadığını kaydeden Büyükelçi, “Gizli servislerin anlatmayacağı kaynaklar ve yöntemler var.” diye belirtti.



152800



Teft, gizli servislerin söz konusu kanıtları Senato ve Temsilciler Meclisi’nde sunduklarını ve milletvekillerinin onları ikna edici bulduklarını anlatırken, “Kanıtlar ABD Senatosunda ve Temsilciler Meclisi’nde sunuldu, ve neredeyse oy birliğiyle yaptırımlar onaylandı. Meslektaşlarımdan kanıtların ikna edici olduğunu öğrendim.” diye kaydetti.



Hollanda komisyonunu soruşturmasının sonuçlarının uçağın Rusya tarafından ayrılıkçılara verilen BUK füzesiyle vurulduğunu doğruladığını hatırlatan Tefft, “Bana göre Hollanda hükümeti ve soruşturmaları bunu çok net doğruladı. İlgili video internete yerleştirilmişti. Orada Rus sisteminin Ukrayna’nın işgal edilen topraklarına getirildiği daha sonra da geri götürülmesi esnasında bir füzenin eksik olduğu görülüyor.” diye kaydetti.



157582



Bildirildiği gibi Avustralya, Belçika, Malezya, Hollanda ve Ukrayna, düşürülen MH17 uçağı yargılamasının Hollanda yasalarına uygun olarak yürütüleceği konusunda anlaşmaya varmışlardı.



Ukrayna’nın doğusunda, 17 Temmuz 2014 tarihinde, Rusya yanlısı ayrılıkçıların denetimindeki bölgede düşürülen MH17 sefer sayılı uçakta bulunan 298 yolcu ve mürettebattan kurtulan olmamıştı. Ukrayna'da 2014’te Amsterdam-Kuala Lumpur seferini yaparken düşen Malezya Havayolları'na ait MH17 sefer sayılı uçağın, Rus yapımı BUK füzesiyle vurulduğu bildirilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.