SON DAKİKA
Hava Durumu

Deyr ez-Zor'da dev gaz sahasının kontrolü terör örgütüne geçti

Suriye'de ABD'nin desteklediği terör örgütü PKK/PYD öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri (SDF), dün, 23 Eylül'de, Deyr ez-Zor bölgesinin en büyük doğal gaz sahasını ele geçirdi.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2017 09:37
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2017 09:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Deyr ez-Zor'da dev gaz sahasının kontrolü terör örgütüne geçti

Suriye'de ABD'nin desteklediği terör örgütü PKK/PYD öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri (SDF), dün, 23 Eylül'de, Deyr ez-Zor bölgesinin en büyük doğal gaz sahasını ele geçirdi. Ele geçirilen "Conoco" adlı doğal gaz üretim sahasının, terör örgütü açısından Suriye'de bir ilk olduğu değerlendiriliyor.

Conoco doğal gaz sahası ismini bölgedeki doğal gaz rezervini keşfederek, üretim tesisini kuran Houston merkezli ABD şirketinden alıyor. Söz konusu alan daha önce de ABD saldırılarının hedefi olmuştu.

Öte yandan Esed rejimine ait birliklerin de Deyr ez-Zor bölgesinde ilerlemeye devam ettiği kaydedildi. İran destekli milislerin takviye ettiği Suriye Ordusu, Fırat Nehri'nin doğu tarafına geçerek, terör örgütü SDF'ye karşı bölgedeki varlığını arttırmaya çalışıyor. Rejimden yapılan açıklamada, 2'inci haftasına giren ve Dey ez-Zor bölgesinde devam eden operasyonlarda, şu ana kadar 44 köy ve kasabanın ele geçirildiğini duyurdu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.