SON DAKİKA
Hava Durumu

İsveç’te son 23 yılın en büyük tatbikatı yapılıyor

İsveç’teki tatbikatın, Rusya ve Belarus’un Batı-2017 isimli geniş ölçekli ortak askeri tatbikatı ile hemen hemen aynı tarihlerde başladı.

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2017 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2017 10:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İsveç’te son 23 yılın en büyük tatbikatı yapılıyor

İsveç’te, son 23 yılın en büyük askeri tatbikatı yapılıyor.



Ülkenin NATO üyesi olmamasına rağmen NATO’nun desteğiyle gerçekleştirilen ve denizde, havada ve karada üç hafta sürecek "Aurora 17" tatbikatına, yaklaşık 20 bin askerin yanı sıra bin ABD askerinden oluşan bir tabur da katılıyor.





Tatbikata, NATO üyesi olmayan Finlandiya'dan birliklerin yanı sıra Danimarka, Norveç, Fransa, Estonya ve Litvanya'dan NATO askerleri katılıyor.



Tatbikat, Baltık Denizi'nde Gotland adası, Stockholm ve Göteburg çevresinde düzenlenecek.





İsveç ordusundan yapılan açıklamada, tatbikatın, "saldırganları caydırmak ve ülkeye saldırmanın riskleri konusunda dikkatlice düşünmeye zorlamak" amacıyla düzenlendiği kaydedilirken, manevraların başlangıcını yorumlayan İsveç ordusu komutanı Micael Bydén, “Günümüzde Rusya, güvenlik açısından, Kırım’ın ilhakı ve Ukrayna'nın doğusundaki çatışmalar dahil olmak üzere kendi eylemleriyle Avrupa'daki genel durumu etkileyen bir ülke, bu nedenle Rusya'nın yaptıklarını titizlikle izliyoruz.” diye konuştu.



159278



Rusya ve komşusu Belarus, bu hafta Estonya, Letonya ve Litvanya sınırında geniş ölçekli ortak "Zapad 2017" tatbikatına başladı. Rusya Savunma Bakanlığı askeri tatbikata 12 bin 700 askerin katıldığını açıklasa da, NATO sayının ifade edilenden çok daha fazla olduğunu bildirdi. Belarus'ta gerçekleştirilen tatbikatta zırhlı birlikler, savaş gemileri (Kaliningrad mıntıkasındda) ve uçakların da kullanılacağı ifade edildi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.