SON DAKİKA
Hava Durumu

Japonya'dan, Kuzey Kore'nin olası provokasyonlarına karşı uyarı

Japonya Savunma Bakanı Itsunori Onodera, Kuzey Kore'nin 10 Ekim'de gerçekleştirebileceği olası provokasyonlara karşı dikkatli olma çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2017 14:33
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2017 14:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Japonya'dan, Kuzey Kore'nin olası provokasyonlarına karşı uyarı

Japonya Savunma Bakanı Itsunori Onodera, Kuzey Kore'nin 10 Ekim'de gerçekleştirebileceği olası provokasyonlara karşı dikkatli olma çağrısında bulundu. Japonya'da parlamentonun alt kanadı için erken seçimlerin gerçekleştirileceği 10 Ekim tarihi, Kuzey Kore'de, Kore İşçi Partisi'nin kuruluş yıl dönümü olarak kutlanıyor. 

3 Eylül'de Kuzey Kore'nin 6'ıncı ve en güçlü nükleer denemesini gerçekleştirmesinin ardından bölgede tansiyon giderek artıyor. Pyongyang'ın söz konusu son nükleer deneme faaliyeti, Birleşmiş Milletler Güvenlik Kurulu'nun (BMGK) oy birliğiyle yeni yaptırım kararları almasıyla sonuçlanmıştı.

Öte yandan Kuzey Kore, bu tür nükleer ve balistik füze denemeleri ve önemli duyuruları, ülkenin özel günlerinde gerçekleştirmeye özen gösteriyor. Geçtiğimiz yıl yapılan 5'inci nükleer deneme, ülkede kuruluş yıl dönümü olarak kutlanan 9 Eylül tarihinde gerçekleştirilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.