SON DAKİKA
Hava Durumu

Karadeniz Ereğli'de yük gemisi battı: 1 kişi hayatını kaybetti

Türkiye'deki olumsuz hava koşulları nedeniyle Karadeniz Ereğli'de 20 Kasım 2023 tarihinde meydana gelen fırtına nedeniyle 21 mürettebatın içinde bulunduğu yük gemisi batmıştı. AFAD tarafından yapılan açıklamada, 1 vatandaşın hayatını kaybettiği 11 kişi için ise arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2023 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2023 10:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Karadeniz Ereğli'de yük gemisi battı: 1 kişi hayatını kaybetti

Türkiye'nin belirli kesimlerinde meydana gelen olumsuz hava şartları, ülkede vatandaşlara zor durumlar yaşattı. Aşırı yağışların etkili olduğu Batı Karadeniz'in Zonguldak ilinde dün fırtına oluştu.

KARADENİZ EREĞLİ'DE YÜK GEMİSİ BATTI

Olumsuz hava koşullarının meydana geldiği Karadeniz Ereğli ilçesinde 20 Kasım 2023 tarihinde içinde 12 mürettebatın bulunuduğu bir yük gemisi battı. Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD), Sahil Güvenlik Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü, İtfaiye ve Sağlık Ekipleri olay yerine intikal ederek arama kurtarma çalışmaları yaptı. 

Resim

1 VATANDAŞ HAYATINI KAYBETTİ

AFAD tarafından yapılan açıklamada, 1 vatandaşın hayatını kaybettiği, kayıp 11 vatandaş için ise arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Açıklamada, "Zonguldak ilimizde yaşanan olumsuz hava ve deniz koşullarına bağlı olarak bölgede aşırı yağış ve fırtına meydana gelmiş olup sel ve su baskınlarına sebep olmuştur. Olumsuz deniz koşulları nedeniyle Ereğli ilçesinde, içinde 12 mürettebat olan bir yük gemisi batmıştır. Gemi kazasında 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 11 vatandaşımız kaybolmuştur" ifadeleri kullanıldı. 

Arama kurtarma çalışmalarının; havadan, karadan ve deniz yoluyla 7/24 devam ettiği aktarıldı.  

Resim

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.