SON DAKİKA
Hava Durumu

Rasmussen: "NATO, Ukrayna'ya savunma sistemleri sağlamalı"

Rasmussen, sosyal medya hesabında paylaştığı videoda, NATO ülkelerinin Ukrayna'ya savunma sistemleri ve daha iyi ekipmanlar sağlamasını istediğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2017 13:26
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2017 15:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rasmussen: "NATO, Ukrayna'ya savunma sistemleri sağlamalı"

NATO'nun eski Genel Sekreteri ve Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen, Ukrayna'ya yaptığı ziyaret sırasında önemli açıklamalarda bulundu. Rasmussen, sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı videoda, NATO ülkelerinin Ukrayna'ya savunma sistemleri ve daha iyi ekipmanlar sağlamasını istediğini belirtti.

Rasmussen Ukrayna ziyaretinde ilk önce Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ile görüştü. Ardından Kiev'deki 14. Yalta Avrupa Stratejisi (YES) toplantısına katıldı. Burada Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov ve diğer davetliler ile birlikte konferanslarda bulundu. 

Rasmussen bu temaslar sonrasında, ülkenin doğusundaki cephe bölgesine gitti. Ukrayna Ordusu'nun ayrılıkçı teröristler ile mücadelesini gözlemleyen Rasmussen, askeri yetkililer ile fikir alışverişinde bulundu. 

Rasmussen sosyal medya hesabında yayınladığı videoda "Ukrayna'dayım. Temas hattında. Özgür Ukrayna ile işgal edilen Ukrayna'nın temas hattında. Bu bölgenin savunmasından sorumlu komutanlar ile görüştüm. Kendilerine, ülkelerini savunmak için ne istediklerini sordum. Cevap gayet açıktı. Daha iyi ekipmanlar, düşman hattının iletişimini öğrenmeye ve kendi iletişimlerini korumaya yönelik ekipmanlar istediler. Bunların hepsini biz, NATO ülkeleri olarak sağlayabiliriz. Bu nedenle bu meselenin gerekliliği çok daha fazla öne çıkıyor. Ukrayna'nın kendini savunması yönünde kapasitesini genişletmesi için bu gerekli. Biz, özgürlükleri için savaşan Ukraynalılara bunu borçluyuz." ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.