SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus askerlerden Kırım’da atış talimi

Rus askerleri, işgal edilen Kırım’daki poligonlarda atış talimi yapıyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2017 17:19
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2017 17:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus askerlerden Kırım’da atış talimi

Rusya, yasa dışı olarak işgal ettiği Kırım’daki Rus askerler için yeni tatbikat düzenliyor. Bu kez, Rusya Güney Askeri Bölgesi’nin işgal edilen Kırım’da, Rusya’nın Rostov, Volgograd, Krasnodar ve Stavropol bölgelerinde bulunan, ayrıca Dağıstan, Kuzey Osetya, Ahbazya, Ermenistan ve Güney Osetya’daki Rus askeri üslerindeki 19 poligona 5 binden fazla topçu askeri sevk edildi.
 
Rusya Güney Askeri Bölgesi Basın Servisi Başkanı albay Vadim Astafyev tatbikatla ilgili olarak, “Bir ay boyunca füze ve topçu birliklerinin askerleri profesyonelliklerini daha iyi seviyelere çıkaracaklar, birlikler askeri uyumu sağlayacak, günümüzün zorlu çatışma koşullarında motorize ve tank birliklerine destek verme görevlerini ifa etmenin yeni şekillerini ve yöntemlerini öğrenecekler. Keşif-atış ve keşif-hücum sistemleri çerçevesinde tatbikatlara özel olarak dikkat edilecek” açıklamasında bulundu.



158826



Topçu birliklerinin atış yönetimi çalışmalarının yapılacağı belirtilen açıklamada, Tornado-G, Uragan, Smerç füze sistemleri, 2S19 Msta-S, 2S3 Akatsiya, SAU 2S1 Gvozdika obüsleri ve 2S9 Nona topçu sistemlerinden atış talimi yapılacağı, atışların düzenlenmesi için insansız uçuş araçları komplekslerinin kullanılacağı belirtildi.
 
İşgalciler topçu bataryalarının atış yapacağı 100’den fazla taktik tatbikatı, yaklaşık 40 atış talimini ve tümenlerin atış yönetme alıştırmalarını düzenlenmeyi planlıyor. 
 
28 Ağustos tarihinde Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da ve Rusya’nın güneyinde savaşa hazırlık durumunun ani denetimi dolayısıyla tüm hava üsleri ve hava savunma tesisleri alarma geçirildiği bildirilmişti. Kırım’da, 28 Ağustos tarihinde, Karadeniz Filosu hücum güçlerinin taktik tatbikatı başladı. Tatbikat çerçevesinde “Utyos” füze kompleksinden seyir füzesi atışı gerçekleştirildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.