SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya-Belarus ortak askeri tatbikatı başladı

Rusya Savunma Bakanlığı askeri tatbikata 12 bin 700 askerin katıldığını açıklasa da, NATO sayının ifade edilenden çok daha fazla olduğunu bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2017 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2017 15:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya-Belarus ortak askeri tatbikatı başladı

Rusya ve Belarus, bugün 14 Eylül'de Batı-2017 isimli geniş ölçekli ortak askeri tatbikata başladıklarını duyurdu. Söz konusu tatbikatın Kırım'ın Rusya tarafından yasa dışı olarak işgal edildiği 2014 yılından bu yana gerçekleştirilen en büyük Rus tatbikatı olduğu kaydediliyor. Komşu ülkeler ve Doğu Avrupa, tatbikat nedeniyle kaygı duyduklarını belirten açıklamalarda bulundu.



Rusya Savunma Bakanlığı askeri tatbikata 12 bin 700 askerin katıldığını açıklasa da, NATO sayının ifade edilenden çok daha fazla olduğunu bildirdi. Belarus'ta gerçekleştirilen tatbikatta zırhlı birlikler, savaş gemileri (Kaliningrad mıntıkasındda) ve uçakların da kullanılacağı ifade edildi. Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Batı-2017 tatbikatının Rusya'nın Ukrayna'yı işgal planının başlangıcı olduğu konusunda uyarıda bulunmuştu. Bugün (14 Eylül) itibariyle Ukrayna'nın ülke sınırlarındaki güvenlik önlemlerini arttırdığı öğrenildi.



159092 



Öte yandan Batı-2017 tatbikatı, Belarus'ta hayali ülke "Veyşinorya" tarafından desteklenen sözde "sabotajcılar" ve "teröristler" tarafından çıkarılan bir ayaklanma senaryosuna dayanıyor. Senaryoya göre Rus birlikleri ayaklanmayı bastırmak amacıyla Belarus'a intikal ediyor. Polonya ve Litvanya arasında bulunan Rusya'ya ait Kaliningrad'ın da tatbikata dahil olduğu kaydedildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.