SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, desteklediği Donbaslı teröristlere karşı önlem alıyor

Ukrayna Devlet Sınır İdaresi Başkanı Pyotr Tsigikal, Rusya, Ukrayna doğusunda savaşan yasa dışı silahlı grup üyelerinin ülkelerine girmesine karşı önlem alıyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2017 09:04
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2017 09:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, desteklediği Donbaslı teröristlere karşı önlem alıyor

Rusya, teröristlerin ülkesine girmesini engellemek için Ukrayna'nın işgal edilen Lugansk ve Donbas bölgeleri ile sınırı güçlendiriyor.



Ukraynalı 5 Kanala verdiği demeçte Ukrayna Devlet Sınır İdaresi Başkanı Pyotr Tsigikal, Rusya'nın terörist grup üyelerinin ülkesine geçişini engellemek için sınırı güçlendirdiği hakkında gelen bilgilerin doğru olup olmadığı sorusuna, "Evet. Bu gerçek çeşitli kaynaklardan doğrulanıyor. Bu bize onların orada bir sorun olduğunu gösteriyor" dedi.



 



157980



 



Daha önce, Ukrayna Savunma Bakanlığı’na bağlı İstihbarat Servisi, Rusya Federal Güvenlik Servisi’nin (FSB) işgal edilen Donbas’ta silah kaçakçılığı olaylarını soruşturduğunu bildirmişti. İstihbarat Servisi’nden yapılan açıklamada, Donbas’taki ayrılıkçılara silah gönderilen Rusya Silahlı Kuvvetleri'ne ait depolardan silah çalınması olayları yaşandığına dair iddiaların soruşturulduğu kaydedilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.