SON DAKİKA
Hava Durumu

Suudi Arabistan'da korkunç terör saldırısı son anda engellendi

Suudi Arabistan'da güvenlik güçleri, başkent Riyad'daki Savunma Bakanlığı'na ait 2 binaya yönelik bir intihar saldırısı planının açığa çıkartılarak engellendiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2017 17:29
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2017 17:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Suudi Arabistan'da korkunç terör saldırısı son anda engellendi

Suudi Arabistan'da güvenlik güçleri, başkent Riyad'daki Savunma Bakanlığı'na ait 2 binaya yönelik intihar saldırısı planının açığa çıkartılarak, engellendiğini açıkladı. Dün, 11 Eylül'de Suudi yetkililer tarafından yapılan açıklamada, terör örgütü DAEŞ mensubu oldukları belirlenen 2 Yemen vatandaşının gözaltına alındığı kaydedildi.



146629



Suudi devlet haber ajansı SPA'dan alınan bilgilere göre, intihar bombacısı 2 şahıs hedefledikleri bölgeye ulaşamadan tutuklandı. Genişletilen soruşturmanın ardından DAEŞ mensubu 2 Yemenli ile ilişkili oldukları gerekçesiyle 2 Suudi vatandaşının da tutuklandığı belirtiliyor.



Riyad'ın dış mahallelerinden birinde tuttukları bir "güvenli ev"de ikamet ettikleri ortaya çıkan DAEŞ mensubu teröristlerin yine bu evde planladıkları eylem öncesinde çeşitli eğitimler gerçekleştirdiği öğrenildi. Öte yandan tutuklanan DAEŞ mensubu 2 Yemenli teröristin üzerinde her biri 7 kilogram ağırlığında 2 patlayıcı kemer, ateşli silahlar ve ev yapımı el bombaları ele geçirildi.



Daha önce bilindiği gibi 2016 yılında Suudi Arabistan'da 3 farklı noktada DAEŞ mensubu teröristler 4 intihar saldırısı gerçekleştirmişti. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.