SON DAKİKA
Hava Durumu

Teröristler, Donbas sakinlerinin mülkiyetini çalıyor

Rus işgalciler, Ukrayna’nın Donetsk ve Lugansk illerinin geçici olarak işgal edilen bölgelerinde çapulculuk yapmaya ve bölge sakinlerini soymaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2017 17:59
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2017 18:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Teröristler, Donbas sakinlerinin mülkiyetini çalıyor

Rusya yanlısı teröristler Ukrayna’nın Donetsk ve Lugansk illerinin geçici olarak işgal edilen bölgelerde ikamet edenlerin mülkiyetini çalıyor.
 
Ukrayna Savunma Bakanlığı’na bağlı İstihbarat Başmüdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Rus işgalcilerin ve onların paralı askerlerin geçici olarak işgal altındaki Donetsk ve Lugansk bölgelerinde çapulculuk yapmaya devam ettiği belirtildi.



157980



Açıklamada, “Böylece 11. Motorize Piyade Alayına (Donetsk) bağlı bir birliğin askerleri sivil vatandaşların evini soyarak kamyon yardımıyla çalınan eşyaları götürdü” denildi.
 
Ayrıca İstihbarat Müdürlüğü, Lugansk şehrinde yerleşen 2. Motorize Piyade Tugayı birliklerinden birinde yakıtın çalındığını bildirdi. Söz konusu soygun olaylarını gizlemek için teröristlerin yönetimi belgeleri tahrif ediyor.
 
Daha önce Ukrayna Savunma Bakanlığı’na bağlı İstihbarat Servisi, Rusya Federal Güvenlik Servisi’nin (FSB) işgal edilen Donbas’ta silah kaçakçılığı olaylarını soruşturduğunu bildirmişti. İstihbarat Servisi’nden yapılan açıklamada, Donbas’taki ayrılıkçılara silah gönderilen Rusya Silahlı Kuvvetleri'ne ait depolardan silah çalınması olayları yaşandığına dair iddiaların soruşturulduğu kaydedildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.