SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkmen ilçesi Tuzhurmatu'ya havanlı saldırı

Irak'taki ilçeye peş peşe havan mermileri atıldı, büyük paniğe yol açan saldırılar sonrası devlet kurumları bir gün tatil edildi.

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2018 15:29
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2018 15:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkmen ilçesi Tuzhurmatu'ya havanlı saldırı

Bugün 8 Ocak'ta Irak'ta Türkmenlerin yoğun yaşadığı Tuzhurmatu'ya bugün 8 Ocak’ta çok sayıda havan atıldı. Birçok semte isabet eden havan mermilerinin en az altı kişinin yaralanmasına yol açtığı bildirildi.

Sosyal medyaya yansıyan fotoğraflardan birinde, havanlardan birinin bir evin çatısına düştüğü görüldü. Saldırılar sonrası Selahattin vilayetine bağlı ilçede devlet kurumları tatil edildiği açıklandı.

Anadolu Ajansı'na konuşan kaynaklar, ilçenin güneydoğusunda silahlı bazı grupların bulunduğunu söyledi. Barzani’ya yakınlığıyla bilinen Rudaw haber ajansı ise Irak meclisinde Tuzhurmatu'da yaşanan olayları araştırmak üzere bir heyet oluşturulmasına karar verildiğini son dakika olarak duyurdu. Söz konusu olaylar bilindiği gibi 16 Ekim tarihinden beri devam ediyor.

 

Tuzhurmatu çatışmaları

Tuzhurmatu, 2017'nin sonbaharında peşmerge ve merkezi güçler arasındaki çatışmalara sahne olmuştu. Türkmen Haşdi Şabi milislerine saldırı düzenleyen Peşmerge güçleri ilçeden çıkarılmış ve Tuzhurmatu'nun kontrolü ele alınmıştı.

Uyarılara rağmen bağımsızlık referandumuna giden Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), kısa süre içinde Kerkük dahil tartışmalı tüm bölgeleri yitirmişti.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.