SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna’da Rapid Trident-2017 sona erdi

Ukrayna ile ABD'nin başı çektiği ortaklaşa düzenlenen askeri tatbikatlar 2 hafta sürdü.

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2017 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2017 16:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna’da Rapid Trident-2017 sona erdi

Ukrayna’da 11 Eylül'de başlayan ve Uluslararası Barış Gücü Merkezi ve Getman Petro Sagaydaçnıy Kara Kuvvetleri Ulusal Akademisi’nin (Yavorivskiy poligon) askeri üssünde Ukrayna ve ABD’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği Rapid Trident-2017 tatbikatı bugün 22 Eylül'de sona erdi.



Ukrayna Savunma Bakanlığı'ndan konu ile ilgili yapılan açıklamaya göre tatbikatların kapanış töreninde konuşan Albay Sergey Litvinov, “İki haftalık eğitim, hızlı karar ve sorumluluk alabilmek, sürekli olarak yeni bilgi ve pratik beceriler kazanmak, birlikte hareket etmek ve omuz omuza ortak hedefimize yürümek zorunda olduğumuz senaryolarla doluydu. Hedef aynıydı: gerçek savunucular ve askerler gibi görevi profesyonelce yerine getirmeyi, karşılıklı anlayışla ve dünya çapında barış ve güvenlik uğrunda birlikte hareket etmeyi öğrenmek.” dedi.





Ukrayna ve ABD’nin yanı sıra tatbikatlara Kanada, Bulgaristan, Gürcistan, Estonya, İtalya, Letonya, Moldova, Norveç, Polonya, Romanya, Türkiye ve İngiltere’den toplam 2500 asker katıldı.









Rapid Trident askeri tatbikatları, 2006’dan bu yana düzenli olarak NATO ile askeri işbirliği programı çerçevesinde düzenleniyor.



159162



Tatbikatın amacı ülkeler arasında askeri deneyimi paylaşmak, Ukrayna, ABD, Nato üye ülkelerinin Kara Kuvvetleri’nin birlikleri arasındaki etkileşim seviyesini yükseltmek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.