SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna'dan Rusya'ya kınama

Ukrayna, Rusya'yı ve kontrol ettiği ayrılıkçı teröristleri AGİT gözlem misyonunun faaliyetlerini engellediği için kınadı.

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2017 20:39
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2017 20:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'dan Rusya'ya kınama

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rusya ve kontrol ettiği teröristlerin Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Ukrayna Özel Gözlem Misyonu gözlemcilerine karşı düzenli olarak uyguladığı sınırlamaları ve provokasyonları kınadı.



Ukrayna Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında AGİT Ukrayna Özel Gözlem Misyonu’nun kontrol edilmeyen Ukrayna - Rusya sınırını gözleme deneyimlerinin düzenli olarak Rusya yanlısı teröristler tarafından engellediğini belirerek, “Son raporda gözlem misyonu bunun 40 kere yapıldığını bildirdi. Rusya’nın söz konusu faaliyetleri, Minsk Anlaşmaları’nın AGİT tarafından Ukrayna-Rusya devlet sınırının sürekli izlenmesi ve Ukrayna ile Rusya Federasyonu sınır bölgelerinde güvenli bölge oluşturulmasından söz eden 4. maddesinin kaba ihlalidir. Bu faaliyetler Ukrayna topraklarına Rusya'dan kesintisiz silah, mühimmat ve paralı asker gönderilmesini örtmeyi hedefliyor” denildi.



158266



Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rusya’dan AGİT gözlem misyonu gözlemcilerini korkutmaya son vermeye ve Donbas’ta AGİT için “kapalı bölge” pratiğinden vazgeçmeye çağırdı. Ayrıca Bakanlık, Rusya’dan gözlemcilerin güvenliğini temin etmesini ve işgal edilen topraklara özellikle de Rusya-Ukrayna sınırına engelsiz erişimi sağlamasını talep etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.