SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Kanada'dan uydu gözleme hizmeti talep etti

Ukrayna, ülkesinin doğusunda ayrılıkçı teröristlerin askeri hareketliliğini öğrenmek amacıyla, Kanada'dan uydu gözleme hizmetini yeniden başlatmayı talep etti.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2017 10:06
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2017 10:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Kanada'dan uydu gözleme hizmeti talep etti

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Kanada’dan, Rus askerlerin ve ayrılıkçı terörist birliklerin izlenmesi için Ukrayna ordusuna uydu görüntüsü sağlayan programı yeniden başlatmasını istedi.



 



Kanada'ya resmi ziyarette bulunan Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, CBC televizyonuna yaptığı açıklamada,  “Bunun Minsk Anlaşmalarının etkili bir şekilde uygulamasına yardımcı olacağına inanıyoruz. Ayrıca Rusya’nın kendi tank, topçu sistemleri ve füze sistemlerini hareket ettirdiğine dair kanıtlar elde edeceğiz.” diye konuştu.



Eski Kanada Başbakanı Harper'in, 2015 yılında 1 yıllığına ve 9,5 milyon dolar karşılığında başlatılan program çerçevesinde, bir yıl boyunca RADARSAT-2 üzerinden uydu görüntüleri Ukrayna’ya sunulmuştu.



 159567



Trudeau hükümeti, maliyet ve "lisans gereklilikleri sınırlamaları" gerekçe gösterilerek durdurulan programın, yeniden başlatmadığını bildirmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.