SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna ordusuna NATO denetimi

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri NATO standartlarına uygunluk açısından denetlenecek.

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2017 16:49
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2017 17:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna ordusuna NATO denetimi

Ukrayna’da Ekim ayına kadar NATO kriterlerine göre hazırlanan Ukrayna Silahlı Kuvvetleri araçlarının “envanter kataloğunun” tamamlanması planlanıyor. 
 
Ukrayna Savunma Bakanlığı Basın Servisi’nden yapılan açıklamaya göre, NATO heyetinin Ukrayna’ya gerçekleştirdiği ziyaret esnasında konuşan NATO Uluslararası Sekreterliği Savunma Politikası ve Planlama Departmanı temsilcisi David Brown, “Nelerin mevcut olduğunun, önümüzde nasıl görevlerin olduğunun kapsamlı görünümü söz konusu. Bu, gelecekte meydana gelebilecek senaryoları günümüzde işleme imkanını sağlayacak” dedi.



157390



Ayrıca günümüzde güç değerlendirilmesi ile ilgili kitapçığın hazırlandığını paylaşan Brown, onun yardımıyla savunma planlamasının dengelenmesi, mevcut kaynakların değerlendirilmesi ile ilgili kritik öneme sahip konularda tavsiyelerin hazırlanacağını belirtti.
 
Ukrayna Savunma Bakanlığı, NATO heyetinin ziyaret amacının, Ukrayna’nın seçtiği ortaklık amaçlarına ulaşma durumunu öğrenmek olduğunu ifade etti. Açıklamada, “31 Ağustos tarihine kadar devam edecek ziyaret, Ukrayna’nın güçlerin planlanması ve değerlendirilmesi sürecine katılım görevlerinin yerine getirilmesi çerçevesinde yapılıyor” denildi.
 
David Brown başkanlığındaki NATO heyeti, Ukrayna Savunma Bakanlığı ve Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmayı, devlet yönetim organları temsilcileriyle bir dizi görüşme yapacak.
 
Ukrayna Savunma Bakanlığı Askeri Politika, Stratejik Planlama ve Uluslararası İşbirliği Bölümü Başkanı Anatoliy Petrenko, “Ukrayna’nın stratejik amacı, NATO üyesi olmak. Bu, yasal düzeyde net olarak belirtildi ve Ukrayna’nın NATO üyeliği için gerekli kriterlerin yerine getirilmesi üzerinde çalışan tüm kurumlar için bir görevdir. Biz, ilgili siyasi karar alındığında NATO üyeliğine hazır olmalıyız” diye kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.