SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukraynalı hain subaylar Dağıstan’da öldürüldü

Ukrayna ordusunda subay olup yeminlerine ihanet ederek işgalcilere katılan Aleksandr Baybutlov ve Denis Rakitskiy hakkında Ukrayna’da arama kararı çıkmıştı.

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2017 17:29
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2017 17:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukraynalı hain subaylar Dağıstan’da öldürüldü

Rusya, Dağıstan’da, yeminlerine ihanet ederek Rusya Federasyonu tarafına geçen Ukrayna Güvenlik Servisi'nin (SBU) Kırım’daki eski Alfa özel timi görevlileri öldürüldü.

Gazeteci Yuriy Butusov, kişisel Facebook sayfasında konuyla ilgili yaptığı açıklamada yarbay Aleksandr Baybutlov ve Denis Rakitskiy’in Ukrayna’da askerden kaçma suçundan arandıklarını, 28 Ağustos 2017 tarihinde Rusya’nın Dağıstan Cumhuriyetinde yerli partizanların bahsi geçen eski SBU görevlilerinin de bulunduğu Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) özel timlerinden birine saldırı gerçekleştirdiğini bildirdi. İki hain subayın da saldırı sırasında öldürüldüğü kaydedildi.

Kırım’ın Rusya tarafından işgal edilmesinden sonra mart 2014'te Rakitskiy ve Baybutlov’un komutanlarının emirlerine uymayı reddederek düşman tarafına geçtiğini belirten Butusov,  2016'da ihanetleri için Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı’nın hain subayları "Kırım’ın Geri Alınması" madalyası ile ödüllendirildiklerini kaydetti. FSB’ye geçen hain subayların işgalcilere sadakatlerini kanıtlamaları için onların yer aldıkları birimlerin sürekli olarak Çeçenistan ve Dağıstan'daki cezalandırma amaçlı operasyonlara gönderildiği ifade edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.