SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD Başkanı Biden, Putin'in talebini reddetti!

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile katil gerilimi yaşayan ABD Başkanı Joe Biden'ın, Putin'in çevrimiçi görüşme teklifini kabul etmediğini duyurdu. yaptığı çevrim içi görüşme teklifinin kabul edilmediğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2021 22:36
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2021 11:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD Başkanı Biden, Putin'in talebini reddetti!

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile katil gerilimi yaşayan ABD Başkanı Joe Biden'ın, Putin'in çevrimiçi görüşme teklifini kabul etmediğini duyurdu. Yaptığı çevrim içi görüşme teklifinin kabul edilmediğini duyurdu.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmeyi reddetti. Rusya Dışişleri Bakanlığı konu ile ilgili yazılı açıklamada bulundu. Putin'in 19 Mart 2021 veya 22 Mart 2021 tarihlerinde birikmiş ikili sorunları ve strateji istikrar ile ilgili konuları konuşmak üzere kamuoyuna açık videokonferans yöntemle görüşme talebini ABD Başkanı Biden'ın reddettiği bildirildi.

ABD BİR FIRSATI DAHA KAÇIRDI

Vaşington'un (Washington) hatasıyla bir fırsatın daha kaçırıldığı aktarılan açıklamada, "Rus-Amerikan ilişkilerinde, Vaşington'un hatasıyla oluşan çıkmazdan kurtuluş yolu bulmak için bir fırsat daha kaçırıldı. Bunun sorumluluğu tamamen ABD'ye aittir" ifadelerine yer verildi.

ABD İLE RUSYA ARASINDA GERGİNLİK

ABD Başkanı Joe Biden, dün verdiği röportajda, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e “katil” demişti. Biden’ın sözlerine Rusya’dan jet yanıt gelmiş, “ABD ile ilişkilerimizi gözden geçireceğiz” açıklaması yapılmıştı. Ayrıca Putin, Biden’a iyi dileklerini iletip, “Ona sağlık diliyorum” ifadelerini kullanmıştı.

PUTİN, BİDEN İLE GÖRÜŞMEK İSTEDİ

Rusya Devlet Başkanı Putin, katıldığı televizyon programında Biden’ı görüşmeye davet ettiğini belirterek, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Biden’ı davet etmek istiyorum, ancak bunu canlı, söylendiği gibi ‘online’ olarak yapma koşuluyla. Herhangi bir gecikme olmaksızın, doğrudan açık, direkt bir tartışma. Bana öyle geliyor ki bu Rusya, ABD ve diğer birçok ülke için ilgi çekici olurdu."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.