SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD, Ukrayna ile stratejik ortaklığını genişletmek istiyor

ABD, Ukrayna ile stratejik ortaklığı genişletmek istiyor

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2021 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2021 14:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD, Ukrayna ile stratejik ortaklığını genişletmek istiyor

Amerika Birleşik Devletleri ve Ukrayna yetkilileri, gelecek dönemde stratejik iş birliği adımları üzerine görüşme gerçekleştirdi. Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Ukrayna ile stratejik ortaklığını yoğunlaştırmayı ve yolsuzlukla mücadele kapsamındaki reformları desteklemeyi planlıyor.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, 29 Mart’ta Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak ile telefonda görüştü. Görüşmeden sonra Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, ABD’nin Ukrayna ile var olan stratejik ortaklığı yoğunlaştırmaya hazırlandığı bildirildi. Yapılan açıklamada, "Jake Sullivan, (Rus saldırganlığı) karşısında ABD'nin Ukrayna'nın egemenliğine, toprak bütünlüğüne ve Avrupa-Atlantik hedeflerine destek vermeye devam ettiğini teyit etti." ifadeleri kullanıldı.

ABD'DEN UKRAYNA İLE STRATEJİK ORTAKLIK MESAJI

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisinin bildirdiğine göre, Biden yönetiminin Zelenskıy’ın yolsuzlukla mücadele ve Ukrayna halkı için adalet, güvenlik ve refah sağlayan bir reform programını uygulama planına destek olarak ABD ile Ukrayna arasındaki stratejik ortaklığı yoğunlaştırmayı planladığını bildirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.