SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD ve Almanya'dan Rusya'ya aşı eleştirisi

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Almanya, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısını tescil eden Rusya’yı eleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2020 12:16
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2020 12:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD ve Almanya'dan Rusya'ya aşı eleştirisi

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Almanya, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısını tescil eden Rusya’yı eleştirdi.

"RUSYA'NIN AŞISI GEREKLİ TESTLERDEN GEÇMEDİ"

Beyaz Saray Danışmanı Kellyanne Conway konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Rus aşısının gerekli tüm testlerden geçmediğini kaydetti.

ABD’de aşı üretimine yönelik daha katı şartlarının uygulandığını belirten Conway, "ABD’de bu standartlar, ABD Gıda ve İlaç İdaresi tarafından belirleniyor. Rusya’da ise anladığım kadarıyla bu işler farklı yürütülüyor… Şu an gelişimin üçüncü aşamasında olan altı potansiyel aşımız var; görünüşe göre onlar bu noktaya bile ulaşmış gibi görünmüyorlar." dedi.

"İNSANLAR ÜZERİNDE RİSKLİ BİR DENEY"

Almanya Federal Tabipler Odası Başkanı Klaus Reinhardt ise Rusya’nın koronavirüs aşısını tescil etmesini, insanlar üzerinde riskli  bir deney olarak nitelendirdi.

Reinhardt, Rusya’nın Kovid-19 aşısını tescil etmesini eleştirirken, "Üçüncü deneme aşaması olmadan aşının tescil edilmesi insanlar üzerinde yapılan riskli bir deney… Bu aşamada nüfusun tüm gruplarını aşı yapmak sorumsuzca." diye kaydetti.

Daha önce, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yeni tip koronavirüse karşı çalışmalarını yaptıkları aşının, Sağlık Bakanlığı tarafından onaylandığını açıklamıştı.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.