SON DAKİKA
Hava Durumu

Ağır sıklet dünya şampiyonu Oleksandr Usık: "Ukrayna'yı bayrağıyla ve milli marşıyla yüceltmeye devam edeceğim"

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2022 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2022 11:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ağır sıklet dünya şampiyonu Oleksandr Usık: "Ukrayna'yı  bayrağıyla ve milli marşıyla yüceltmeye devam edeceğim"

Ukraynalı ağır sıklet dünya boks şampiyonu Oleksandr Usık, gazetecilerin sorularını yanıyladı. Usık, açıklaması esnasında Rusya-Ukrayna gerginliğine ilişkin gazetecilerin hep aynı soruları sormasından şikayetçi olduğunu söyleyerek, "Her yerde Ukrayna’nın bayrağı ve Ukrayna hakkında konuşacağım.” dedi.

Yenilmezlik serisini sürdüren Ukraynalı ağır sıklet boks şampiyonu Usık, çıktığı unvan maçında Birleşik Krallık’tan rakibi Antony Joshua’yı puanlama ile mağlup ederek WBA, IBF, WBO ve IBO kemerlerinin sahibi olmuştu. Kırım doğumlu Ukraynalı ağır sıklet boks şampiyonu Oleksandr Usık (Oleksandr Usyk), 12 Şubat 2022'de basın mensuplarına açıklamalarda bulunurken, gazetecilerin siyasetle ilgili sorulan soruları “kasten”, “saçma sorular” sorulduğunu dile getirdi. Ünlü boksör Usık, özellikle Ukrayna ve Rusya gerginliği konusunda sorulan sorulardan kendisinin yanlış yorum yapmasını bekleyen gazetecilerin olduğunu kaydetti. Bunlara karşı Usık, “Her yerde Ukrayna’nın bayrağı ve Ukrayna hakkında konuşacağım.” dedi.

Порхал и жалил Украинец Усик победил россиянина Гассиева. Теперь он король:  Бокс и ММА: Спорт: Lenta.ru "AYNI SORULARIN SORULMASINDAN BIKTIM"

Dünyaca ünlü boksör siyaset alanındaki sorulan soruların kasten yönetildiğine dikkat çekerek,  “Aynı soruların sorulmasından bıktım, hiçbir ilgim olmayan aptal sorular. Bu tür sorular kamuoyunu sadece daha fazla dikkat çekmekten başka bir şey değildir. Bunların hepsi bilinçli, amaçlı olarak yapılıyor. Birileri benim ağzımdan bir yanlışlık çıkmasını dört gözle bekliyor. Ne kadar boş insanlarsınız.” ifadesini kullandı.  

İletişim kurabileceği farklı insanlar olduğunu dile getiren Usık, “İki adam var, sırf ülke için çalıştıklarını söyleyebilirsiniz.” dedi.

Александр Усик: Возможно, Джошуа решится на реванш | ПЛЕЙМЕЙКЕР

Sporarena gazetecisinin “Dolaysıyla ülkemize kurtarıcı kahramanlara ihtiyaç yok mu? sorusuna, Usık, “Evet, dolaysıyla gerek yok. İnsanın kendi doğduğu yurdundan peygamber çıkmaz. Bu aşikar. Ama ben ülkemi geliştirmeye devam edeceğim. Ukrayna’nın bayrağını dalgalandıracağım. Ukrayna’nın milli marşını dünyanın her yerinde her şekilde yücelteceğim. Her yerde Ukrayna hakkında konuşacağım, çünkü ben bu ülkede doğdum.” ifadesini kullandı.

Ardından sporcu, "Ben dünyaya geldikten sonra ülke kurulmadı. Biz dünyaya geldik. Dolaysıyla doğduğumuz ülkeye aitiz. Ne memleketin, ne annemin, ne babamın bana borcu var. Sahip olduğum her şey bana verildi. Her şeye sahibim. Ancak siyaset alanında iki yetkiliden bahsetmek yerinde olacak. Bunlar: Mücadele Dayanışma partisi temsilcisi Piotr Hleboviç ve Polonya'nın Litvanya büyükelçisi Urszula Doroşevskaya.” değerlendirmesinde bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.