SON DAKİKA
Hava Durumu

Akmescit’te Türk okulu öğrencileri huzurevini ziyaret etti

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2014 16:38
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2014 15:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Akmescit’te Türk okulu öğrencileri huzurevini ziyaret etti

Türk işadamları tarafından kurulan Akmescit Uluslararası Okulu (Simferopol International School - SIS) öğrencileri, huzurevini ziyaret etti.

Dünya Hoşgörü Günü vesilesiyle 20 Kasım tarihinde Akmescit’teki huzurevini ziyaret eden öğrenciler, yaşlılara hediyeler dağıttı. İlgili etkinlik, Akmescit Uluslararası Okulu öğrencileri, velileri ve öğretmenleri tarafından organize edildi.

Akmescit Uluslararası Okulu, her sene Dünya Hoşgörü Gününde etkinlikler düzenliyor. Merhamet etkinlikleri kapsamında okul öğrencileri ve veliler, huzurevlerini ve yetimhaneleri ziyaret edip konser düzenliyor, hediyeler dağıtıyor. Ayrıca yardım olarak elbise, gıda, oyuncak ve ilaçlar da sağlıyor.

Akmescit Uluslararası Okulu Müdürü Olga Kostruba, “Merhamet günü, her sene yaptığımız terbiye etkinliklerinin apateozudur. Böylece çocuklara hoşgörüyü, sabrı, birbirine ve çevreye iyi davranılmasını öğretiyoruz. Okulumuzda farklı milliyetten çocuklar okuyor ve tolerans meselesi bizim için çok önemli. Söz konusu etkinlik birkaç yıldır her sene yapılıyor. Etkinliğe okul ve çocuk bahçesinin çocukları katılıyor” dedi.

Merhametten bahseden ve tüm insanların birbirine yardım etmesi gerektiğini anlatan Kostruba, “Bu etkinlik yardımı ile çocuklara merhameti öğretiyoruz” diye konuştu.

Ziyaret sırasında çocuklar, hediyelerin yanı sıra huzurevinde bulunan yaşlılara resim, mektup ve kartpostalar da getirdi.

Akmescit Uluslararası Okulu Müdür Yardımcısı Elmira Yunusova, “Bu etkinlik, Hoşgörü Günü vesilesiyle yapılıyor. Çocuklarımız onu biliyor ve bu günü sabırsızlıkla bekliyor. İlgili etkinlik sayesinde öğrencilerimiz, yaşlılara ve kimsesiz çocuklara sıcak duygu ve merhamet gösterisinde bulunabiliyor. Hediye verme inisiyatifinde bulunan veliler, söz konusu kampanyalara katlıyor ve çocukları destekliyor. Amacımız, çocuklara iyi duyguları, merhamet duygusunu aşılamaya yardım etmek” diye konuştu.

Bu sene Akmescit Uluslararası Okulu öğrencileri, huzurevini, yetimhaneyi ve serebral palsi hastası çocuğu olan aileyi ziyaret etti.

Huzurevini ziyaret eden çocuklar konser verdi. Öğrenciler, yaşlıları şarkı ve danslar ile sevindirdi. Konserden sonra çocuklar, yaşlılara hediyeler dağıttı.

Huzurevinde bulunan yaşlılar, çocuklar ve etkinlik organizatörlerine teşekkür etti.

Yaşlı teyze Mariya, “Konseri çok beğendik. Önceki yıllarda da hediyeler alıyor ve konser izliyorduk. Öğrenciler gelip bizi sevindiriyorlar. Biz onları dört gözle bekliyoruz. Tanrı onlara sağlık versin” dedi.

Amca Aleksandr İvanoviç, “Ben burada bir aydan fazla bir süre bulunuyorum. Konseri çok beğendim. Bu konser, katıldığım ilk kutlama etkinliğidir. Çocukların performansını beğendim. Yanımda gitar olsaydı, çocukların yanına gidip çalardım” dedi.

Konserden sonra bazı yaşlılar, çocuklar ile konuşup nasihat verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.