SON DAKİKA
Hava Durumu

Almanya Başbakanı Scholz: Ukrayna'ya silah vermiyoruz

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2022 10:40
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2022 10:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Almanya Başbakanı Scholz: Ukrayna'ya silah vermiyoruz

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Rusya-Ukrayna krizinde müttefiklerle açık strateji izlediklerini söyledi. Scholz, Almanya'nın Ukrayna'ya silah vermeyeceğini yineledi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ABD'ye yapacağı ziyaret öncesi Almanya Birinci Televizyon Kanalı ARD'ye verdiği röportajda, Rusya-Ukrayna krizine dair açıklamalarda bulundu. Scholz, müttefiklerle açık strateji izlediklerini belirterek, NATO'da, Avrupa Birliği (AB) ve ABD ile koordinasyon içinde olmanın önemli olduğunu ifade etti.

"ÇOK NET HAZIRLIKLAR YAPTIK"

Şansölye Scholz, ABD'ye yapacağı ziyaretle bir süreden beri ilerleme sağladıkları konuları somutlaştıracaklarını belirterek, "Örnek olarak birincisi, Ukrayna'ya yönelik askeri saldırganlığın Rusya için yüksek maliyeti olacağını nasıl açıklığa kavuşturabiliriz? Bunu hep vurguladık. Bu konuda ABD, AB ve ilgili olan herkesle çok net hazırlıklar yaptık." dedi.

Stratejinin ikinci bölümünün Rusya ile diyalogda kalınması olduğunu kaydeden Scholz, ABD ile Rusya arasında ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatında (AGİT) yapılan görüşmelerin önemine dikkat çekti.

"ALMANYA UKRAYNA'YA SİLAH VERMİYOR"

Başbakan Scholz, Alman hükumetinin Ukrayna'ya 5 bin miğferin yanında gece görüş cihazları, sinyal bozucu veya telsiz göndermeyi düşünüp düşünmeyeceğine ilişkin soru üzerine yıllardan beri Alman hükumetinin net bir yol izlediğini vurgulayarak, şunları dile getirdi:

"Kriz bölgelerine silah vermiyoruz ve Ukrayna'ya saldırı silahı sağlamıyoruz. Selefim böyle yaptı. Bu doğruydu ve doğru kalacak."

ÇOK SERT YAPTIRIMLAR UYARISI

AA'nın dün aktardığı habere göre Scholz, Rusya'ya yönelik yaptırımlar arasında Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattının bulunup bulunmadığına ilişkin soruya da şu şekilde yanıt verdi:

"Somut hazırlıklarımız var. AB'de müttefiklerimizle ve ABD ile alacağımız olası yaptırımlar konusunda yakın görüşmeler yapıyoruz. Bunlar, gerektiğinde çok geniş kapsamlı ve çok sert yaptırımlar olacak. Mevcut çabalarımız yaptırımların gerekli hale gelmesini önlemeye yönelik olsa da."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.