SON DAKİKA
Hava Durumu

Ankara-Astana arasında ilk kez doğrudan uçuşlar başladı

Türk Hava Yollarına bağlı Anadolu Jet markası ilk kez doğrudan Ankara-Astana seferini gerçekleştirdi. 140 yolcuyla Esenboğa Havalimanı’ndan kalkan B-737 tipi uçak Nursultan Nazarbayev Uluslararası Havalimanı’na iniş yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2022 08:42
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2022 08:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ankara-Astana arasında ilk kez doğrudan uçuşlar başladı

Türk Hava Yollarına (THY) ait Anadolu Jet firması, Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan Kazakistan’ın başkenti Astana’ya ilk doğrudan uçuşunu gerçekleştirdi. 140 yolcu taşıyan B-737 tipi uçak 07.15’te Nursultan Nazarbayev Uluslararası Havalimanı’na iniş yaptı. Havalimanında ilk sefer dolayısıyla düzenlenen törene Türkiye’nin Astana Büyükelçisi Ufuk Ekici, AnadoluJet Pazarlama Satış Müdürü Ahmet Yıldız, Kazakistan Sivil Havacılık Komitesi Başkanı Talgat Lastayev, Nursultan Nazarbayev Uluslararası Havalimanı Yönetim Kurulu Başkanı Daulet Hamzin ve pek çok yetkili ile basın mensubu katıldı.

Açılış konuşmalarının ardından Kazak halk müziği ve dans gösterileri yapıldı. Kurdele kesiminin ardından pasta kesimiyle tören sona erdi.

“ANKARA-ASTANA ARASINDAKİ KÖPRÜ BAKİ KALACAKTIR”

Törenin ardından açıklama yapan AnadoluJet Pazarlama ve Satış Müdürü Ahmet Yıldız, söz konusu uçuşun Kazakistan ve Türkiye arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkilere iyi geleceğini kaydetti. Uçuşun 140 kişiyle yapıldığını belirten Yıldız şu ifadelere yer verdi:

“Dönüşte de 160 yolcumuz var. Biz aslında havadan bir köprü kuruyoruz. Köprüler ne kadar kolaysa insanlar o kadar birbirleri arasında gidip gelebilir. Biz de bugün Ankara-Astana arasındaki köprümüzü kurduk. Bu köprü bundan sonra hep baki kalacaktır ve insanlar bunu kullanarak seyahat edecektir. Bu gerçekten gurur verici bir şey. Özellikle başkent olması ayrı güzel.” 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.