SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avrupa Komisyonu Başkanı: Ukraynalıların cesareti, saygı ve hayranlık uyandırıyor

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya'nın Ukrayna'ya haksız yere savaş açmasının 100. gününde, Ukraynalıların cesaretine yönelik saygı ve hayranlığını ifade etti. AB'nin Ukrayna'nın yanında olduğu belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2022 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2022 14:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Avrupa Komisyonu Başkanı: Ukraynalıların cesareti, saygı ve hayranlık uyandırıyor


Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı haksız savaşın 100'üncü gününde, Ukraynalıların cesaretine ilişkin saygı ve hayranlığını ifade etti. Leyen, Avrupa Birliğinin (AB) Ukrayna'nın yanında olduğunu belirtti.



Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Ukrayna-Rusya savaşının 100. günü olan 03 Haziran 2022 tarihinde Twitter üzerinden Ukrayna'ya destek ifadeleri içeren bir paylaşımda bulundu. Paylaşımında, 100 gün önce Rusya'nın tamamen haksız yere Ukrayna'ya savaş açtığını belirten Başkan Leyen "Ukraynalıların cesareti saygı ve hayranlık uyandırıyor. AB her zaman Ukrayna'nın yanında" ifadelerini kullandı. Leyen ayrıca, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bugün AB'nin Ukrayna'ya yönelik mevcut ve gelecekteki desteklerini görüşeceklerini dile getirdi.







"100 GÜN ÖNCE RUSYA BİZİ YOK EDECEKTİ, HALEN DİK DURUYORUZ"

Ukrayna hükumetinin resmi Twitter hesabından bugün yapılan bir paylaşımda ise "100 gün önce Rusya bizi birkaç gün içinde yok etmeyi hedefliyordu. Bugün dik durmaya ve işgalcileri yok etmeye devam ediyoruz. Ukrayna'yı desteklemeye devam edin!" ifadelerine yer verildi.





logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.