SON DAKİKA
Hava Durumu

Avrupa Konseyi Başkanı Michel: Rusya, Donbas'taki çatışmanın bir parçasıdır arabulucu değil

Avrupa Konseyi Başkanı Michel: Rusya, Donbas'taki çatışmanın bir parçasıdır arabulucu değil

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2021 19:13
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2021 19:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Avrupa Konseyi Başkanı Michel: Rusya, Donbas'taki çatışmanın bir parçasıdır arabulucu değil

Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, Ukrayna'ya iki günlük resmi ziyaret gerçekleştiriyor. Michel, ziyaretinin ilk günü Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile Donbas bölgesini ziyaret etti.

Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, Rusya'nın Minsk Anlaşmalarının uygulanması için yeterince çaba göstermediğini, dolayısıyla AB'nin ekonomik yaptırımlarının devam edeceğini kaydetti.

Ukrayna'ya 2 günlük resmi ziyaret gerçekleştiren Michel, ziyaretinin ilk günü olan 2 Mart 2021 tarihinde, Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile Lugansk bölgesindeki Şçastya kontrol noktasında düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, "Ne yazık ki Rusya, Minsk Anlaşmalarının uygulanmasında Ukrayna'nın attığı olumlu adımları atmadı. Bu nedenle Rusya'ya yönelik ekonomik yaptırımlarımız yürürlükte kalacak." ifadelerini kullandı.

"RUSYA ÇATIŞMANIN BİR PARÇASIDIR ARABULUCU DEĞİLDİR"

Charles Michel, "Rusya bu çatışmanın bir parçası, arabulucu değil," dedi. Avrupa Konseyi Başkanı, Rusya'yı AGİT gözlemcilerinin Ukrayna hükumeti tarafından kontrol edilmeyen tüm bölgelere tam erişim için çağrıda bulundu. Michel, koronavirüs salgınının, bu bölgelerin Ukrayna'nın geri kalanından daha fazla ayrılması için bir bahane olarak kullanılamayacağını belirtti.

Donbas’taki silahlı çatışma, Rusya, Kırım’ı işgal ettikten sonra 2014 yılında başlamıştı. Rusya destekli ayrılıkçı teröristler ile Ukraynalı askerler arasındaki çatışmalarda bugüne kadar 14 bin kişi hayatını kaybetti.

Bilindiği gibi, Ukrayna krizinin çözümü için oluşturulan Üçlü Temas Grubu tarafından sağlanan anlaşma üzerine, 27 Temmuz 2020 tarihinden itibaren Ukrayna birlikleri ile Donbas bölgelerini işgal eden yasa dışı silahlı güçler arasında “kapsamlı ateşkes” rejimi yürürlüğe girmişti. Öte yandan Rusya’nın kontrol ettiği silahlı güçler neredeyse her gün ateşkes anlaşmasını ihlal etmeye devam ediyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.