SON DAKİKA
Hava Durumu

Avusturya'da Türkiye adına casusluk yapıldığı iddialarına tepki: Reddediyoruz

Avusturya İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan bir açıklama ile ülkede Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti karşıtı kişilere ilişkin bilgileri Türkiye’ye sızdıran bir casus yakalandığı iddia edildi. Avusturya'nın 1 Eylül 2020 tarihindeki Türkiye adına casusluk yapıldığı iddialarına Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy'dan sert tepki geldi. Aksoy iddialara ilişkin, "Avusturya makamlarınca ülkemiz hakkında ortaya atılan mesnetsiz iddiaları reddediyoruz." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2020 16:36
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2020 16:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Avusturya'da Türkiye adına casusluk yapıldığı iddialarına tepki: Reddediyoruz

Avusturya İçişleri Bakanlığı, ülkede Türkiye'de hükumet karşıtı kişilere ilişkin bilgileri Türkiye’ye sızdıran bir casus yakalandığını iddia etti. Avusturya'nın iddialarına Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy'dan sert tepki geldi. Aksoy iddialara ilişkin, "Avusturya makamlarınca ülkemiz hakkında ortaya atılan mesnetsiz iddiaları reddediyoruz." dedi.

Avusturya İçişleri Bakanı Karl Nehammer 1 Eylül'de basına yaptığı açıklamada, Türkiye'nin mevcut hükumetine karşıt kişilere ilişkin bilgileri Türkiye’ye sızdıran bir casus yakaladığını bildirdi. Bakan Nehammer, diplomatik süreçlerin devrede olduğunu belirterek, yakalanan kişinin casusluk suçlamasıyla soruşturulacağını ve yargılanacağını duyurdu.

MİT'E ÇALIŞIYOR İDDİASI

Casusluk faaliyeti yürüttüğü ileri sürülen kişinin, birkaç hafta önce Viyana'daki Türk ve Kürt milliyetçileri arasında çıkan çatışmaya ilişkin soruşturmalarda tespit edildiği belirtildi. Avusturyalı Bakan, bu kişinin daha önce de Türkiye'de sabıkası olduğunu ve tutuklanmış bir kişi olduğunu, Türkiye'de serbest bırakılan bu şüphelinin Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından muhbir olarak kullanıldığını ve casusluk yapmak üzere Avusturya'ya gönderildiğini ifade etti. Söz konusu kişinin kimliğine ilişkin bir bilgi ise henüz paylaşılmadı.

İDDİALARA TÜRKİYE'DEN YANIT GECİKMEDİ

Bu gelişmeler üzerine Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, Avusturya'da Türkiye adına casusluk yapıldığı iddiaları hakkındaki soruya, 1 Eylül'de yazılı yanıt verdi. Aksoy, Avusturya'da Türkiye adına casusluk yapıldığı iddialarına tepki gösterdi. "Avusturya makamlarınca ülkemiz hakkında ortaya atılan mesnetsiz iddiaları reddediyoruz." diyen Aksoy, "Bu iddiaların arkasında Türkiye karşıtı çevrelerin olduğu aşikardır. Avusturya Hükumetinin, bu iddialardan tamamen gayri-ciddi reflekslerle ülkemizi itham eden sonuçlar çıkarmasını hayretle karşılıyoruz." dedi.

"AVUSTURYA SİYASETİ TÜRKİYE KARŞITLIĞINDAN KURTULAMADI"

Avusturya'nın Türkiye karşıtlığından kurtulamadığını bir kez daha gösterdiğini belirten Aksoy, "Yapılan beyanlar, Avusturya siyasetinin, popülist söylem sarmalından ve Türkiye karşıtlığı saplantısından kurtulamadığını da bir kez daha göstermiştir. Bu durumun, Avusturya’daki Türk toplumunun huzurunu kaçırdığı ve Türkiye-Avusturya ilişkilerine zarar verdiği bilinmelidir. Avusturya Hükumetini, sığ iç siyasi hesaplarla Türkiye üzerinden suni gündem peşinde koşmaktan vazgeçip, devlet ciddiyetiyle ve sağduyuyla hareket etmeye ve samimi işbirliğine davet ediyoruz." diye kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.