SON DAKİKA
Hava Durumu

Azerbaycan, Ermenistan'ın Karabağ'daki sinsi oyununa "dur" dedi

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan'a, Azerbaycan topraklarında yasa dışı askerlerini konuşlandırmayı durdurması için uyarıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2021 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2021 11:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Azerbaycan, Ermenistan'ın Karabağ'daki sinsi oyununa "dur" dedi

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan yönetiminin Azerbaycan'a ait topraklarda yasa dışı faaliyet yürüttüğünü kaydederek; Ermeni askerlerin Karabağ'da konuşlandırılmasına bir son verilmesi uyarısında bulundu.

Azerbaycan ve Ermenistan arasında 10 Kasım 2020'de tüm askeri faaliyetlerin durdurulmasını içeren ortak bildirinin imzalanmasına rağmen Erivan yönetiminin, Dağlık Karabağ'a asker yığmaya devam ettiği bildirildi. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı 27 Şubat'ta yayımladığı açıklamada, Ermenistan'ın yasa dışı yollarla Azerbaycan topraklarına asker konuşlandırmaya son vermesi çağrısı yapıldı.

ERMENİSTAN, AZERBAYCAN TOPRAKLARINA ASKER GÖNDERİYOR!

Bakanlığın açıklamasında; iki ülkenin 10 Kasım 2020'de tüm askeri faaliyetlerin durdurulmasını içeren ortak bildirinin imzalamasına rağmen Ermenistan silahlı kuvvetleri personelinin Azerbaycan'ın uluslararası alanda tanınan topraklarına askerlik hizmeti için gönderildiği belirtildi. Açıklamada, Ermenistan'ın bu uygulamasının, uluslararası hukukun norm ve ilkeleri, özellikle de ülkelerin egemenliği ve toprak bütünlüğü ilkelerinin açık ihlali olduğu vurgulandı.

"ERMENİSTAN, BARIŞ VE İSTİKRAR TEDBİRLERİNİ ZORA SOKUYOR"

Ermenistan birliklerinin şu anda Azerbaycan topraklarına yasa dışı olarak gönderilmesinin 10 Kasım 2020 tarihli ortak bildirisinin de açık ihlali anlamı taşıdığı vurgulanan açıklamada, ayrıca şunlar kaydedildi:

"10 Kasım bildirisi, Rus unsurların Azerbaycan topraklarına konuşlandırılmasına eş zamanlı olarak Ermenistan ordusunun bu topraklardan çıkmasını öngörüyor. Bildiri aynı zamanda Laçın Koridoru ile her iki yönde de vatandaşların, araçların ve yüklerin güvenliğini garanti ediyor. Bu koridorun askeri amaçlarla kullanılması, askerlerin sivil üniformalarla ve sivil araçlarda taşınması, Laçin Koridoru ile hareket rejiminin de ihlalidir.
Ermenistan'ın bu adımları, bölgede barış ve istikrarı sağlamaya yönelik tedbirleri ciddi şekilde zora sokmakta ve durumu daha da kötüleştirmeye hizmet etmektedir."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.