SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakü'de "Mevlid-i Nebi" programı

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2019 21:45
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2019 21:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Bakü'de "Mevlid-i Nebi" programı

Azerbaycan'da, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın katılımıyla Mevlid-i Nebi programı düzenlendi.

Bakü'deki Ejderbey Camisi'nde Erbaş'ın kıldırdığı öğle namazı sonrasında başlayan programa Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, Azerbaycan Dini Kurumlardan Sorumlu Devlet Komitesi Başkan Yardımcısı Gündüz İsmayılov ve çok sayıda kişi katıldı.

Programda, Türkiye'den davet edilen hafızlar Yunus Balcıoğlu, Metin Çakar ve Ferruh Muştuer, Kur'an-ı Kerim, ilahi ve kasideler okudu. Erbaş, program sonrasında yaptığı konuşmada Hazreti Muhammed'in Müslümanlar için her açıdan en güzel örnek olduğunu söyledi.

Peygamberi sevmenin onun üstün ahlakıyla ahlaklanmak ve getirdiği değerleri yaşamaya gayret etmek olduğunu belirten Erbaş, "Gençlerimizi, çocuklarımızı onun ahlakını öğreterek yetiştirmemiz gerekiyor. Arkamızda peygamber ahlakıyla yetişmiş nesil bırakmalıyız." dedi.

Müslümanların kardeş olduğunu vurgulayan Erbaş, "Bakü'de bir mümin kardeşimizin başına bir acı geldiğinde benim yüreğimin sızlaması gerekir. Benim başıma bir iş geldiğinde Bakü'deki kardeşimizin yüreğinin sızlaması gerekir. İşte kardeşlik bu." ifadelerini kullandı.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.