SON DAKİKA
Hava Durumu

Beyrut'ta 2 hafta olağanüstü hal ilan edildi

Lübnan'ın Beyrut Limanı'nda dün meydana gelen patlamanın ardından Yüksek Savunma Konseyi, başkentte 2 hafta olağanüstü hal (OHAL) ilan ettiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2020 09:45
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2020 09:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Beyrut'ta 2 hafta olağanüstü hal ilan edildi

Lübnan'ın Beyrut Limanı'nda dün meydana gelen patlamanın ardından Yüksek Savunma Konseyi, başkentte 2 hafta olağanüstü hal (OHAL) ilan ettiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Mişel Avn'ın daveti üzerine gerçekleştirilen toplantının ardından Savunma Konseyinden yapılan açıklamada, Beyrut'ta 18 Ağustos 2020 tarihine kadar 2 haftalık OHAL ilan edilmesine karar verildiği belirtildi. 

GÜVENLİK GÖREVİNİ ORDU ÜSTLENECEK

Ayrıca Konsey, Beyrut'ta güvenliği sağlama görevini ordunun üstlenmesini, iç güvenlik güçleri, gümrükler, liman ve havalimanlarındaki silahlı güçler, silahlı koruma birlikleri ve itfaiyecilerin ordunun denetimine verilmesini kararlaştırdı.

HAYATINI KAYBEDENLERİN AİLESİNE TAZMİNAT

Öte yandan alınan diğer kararlar arasında, "yaralıların hastane masraflarının karşılanması için hastanelere fon tahsis edilmesi, hayatını kaybedenlerin ailelerine tazminat ödenmesi, patlamada buğday silolarının zarar görmesi nedeniyle buğday tedarikinde bulunulması, ithalat ve ihracat faaliyetinin devam etmesi için Trablus Limanı'nın hazır hale getirilmesi, oluşan zararın tespit edilmesi için Lübnan ordusuyla koordine içinde Yüksek Yardım Komisyonu oluşturulması ve bu komisyonun evleri kullanılamayacak duruma gelen ailelere barınak sağlaması, yabancı ülkelerden gelecek yardımlar için özel bir fon kurulması" yer aldı.

63 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Sağlık Bakanı Hamad Hasan'ın açıkladığı son verilere göre, Beyrut'ta meydana gelen patlamada 63 kişinin hayatını kaybettiğini, 3 binden fazla kişinin yaralandığını bildirmişti. Başbakan Hassan Diyab patlama nedeniyle ülkede çarşamba günü için "ulusal yas" ilan etmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.